Teknoloji

Google Takvim etkinliklere sanal olarak katılacaklar için LCV seçeneği ekliyor

Google Takvim mobil web uygulamasına etkinlik oluşturmayı kolaylaştıran araçlar

Büyük ve küçük şirketler, yüz yüze çalışmaya nasıl döneceklerine dair kararlar aldıkça, evden çalışmanın daha yaygın olduğu ve beklendiği hibrit bir çalışma hayatı, gelecekte daha büyük bir gerçeklik gibi görünmeye başlıyor. Google da, karma sistemde çalışan iş yerlerine uyum sağlamak amacıyla, kullanıcıların bir etkinliğe sanal olarak katılıp katılmayacaklarını Google Takvim davetlerinde söylemelerine olanak tanıyan bir özelliği ekleyerek önümüzdeki birkaç hafta içinde LCV seçeneklerini genişletmeyi planlıyor.

Sanal katılımcılar, etkinlik ayrıntılarında ev sahibi ve diğer konuklar tarafından görüntülenebilen yeni bir açılır menü aracılığıyla durumlarını belirtebilecekler. Şirket, insanların bir etkinliğe nasıl katılmayı planladıklarını belirtmenin, organizatörlerin ne bekleyeceklerini bilmelerine yardımcı olacağını ve muhtemelen fiziksel olarak odada olmayacak katılımcıları önceden bilmelerine izin vereceğini düşünüyor. Yeni seçenekler şu anda Takvim’deki davetlerle sınırlı olsa da, Google bunları gelecekte Gmail’de görünen davetlere de getirmeyi planlıyor.

Ancak, birincil takvim uygulaması olarak Outlook veya iCal kullanan kişiler yeni özellikleri göremiyor. Google, LCV seçeneklerinin Google Takvim ile sınırlı olduğunu söylüyor.

Yüz yüze ve sanal çalışmayı bir arada yürütmeyi kolaylaştırmak, Zoom’u, Google Meet’i veya diğer görüntülü görüşme uygulamalarını açıp gününüze devam etmekten daha karmaşıktır. Yanınızda oturmak yerine internet üzerinden gelen iş arkadaşlarınızı, arkadaşlarınızı veya sınıf arkadaşlarınızı unutmak çok kolaydır. Eğer fiziksel olarak gerçekleştirilecek bir toplantıda sanal katılımcılar olacaksa, herkesin uyması gereken bazı nezaket kuralları olacaktır. Örneğin, sanal katılımcıları herkesin görebilmesi için onların video görüntülerini açması yerinde olacaktır. Bununla birlikte toplantıdaki bilgilerin sadece fiziksel olarak değil, dijital olarak paylaşılması da önemlidir. Bu gibi nezaket kurallarına dikkat edildiği sürece, evden çalışan iş arkadaşlarıyla da toplantılar rahat biçimde gerçekleştirilebilir.

Ayrıca bu yeni özellikler, Google’ın Workspace’i üretkenliğin gerçekleşmesi için daha akıcı ve birlikte çalışabilir bir alan olarak öne çıkardığı, ürünleri birbirine bağlayarak (Meet görüntülü görüşmelerinin bir Google Dokümanının hemen yanına yerleştirilmesine izin vererek) birini @ etiketlemenize izin verdiği vizyona da uyuyor. Üstelik durumlar ve özel bildirimler içeren esnek çalışma programlarını barındırıyor.

Google, yeni LCV seçeneklerinin 8 Temmuz’dan başlayarak önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm kullanıcılar için kademeli olarak görüneceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER