Teknoloji

Google Takvim etkinlik katılımcılarına sohbet imkanı sunuyor

google takvim

Google, Takvim etkinliklerine hem masaüstünde hem de mobil uygulamada görülebilecek yeni bir buton ekliyor. Söz konusu buton, kullanıcıların etkinlik katılımcılarıyla grup sohbeti başlatmasını sağlayacak.

İnternet devi, Hangouts Chat’i Google Chat adıyla yenilemiş ve Gmail ana sayfasına da yeni özellikler eklemişti. Bu özelliklerden birisi de Google Meet üzerinden hızlı şekilde video sohbet başlatılabilmesi olmuştu.

Yeni sohbet butonu, Takvim etkinliklerinde katılımcı listesinin hemen yanında görülüyor. Google daha önce sadece etkinlik katılımcılarına e-posta göndermeye izin veriyordu. Chat’i daha popüler hâle getirmek adına Gmail’e entegre eden şirket için bunun yerinde bir ekleme olduğunu söylemek gerekiyor. Kullanıcılar etkinlikten önce, etkinlik sırasında veya etkinlik sonrasında Takvim üzerinden bir sohbet başlatabilecek.

Bu yeni Google Takvim özelliğinin sadece takvimde görülen etkinlik katılımcılarıyla sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Google da özelliği duyururken bunun altını bir kez daha çiziyor. Bunun Google’ın mesajlaşma araçlarının kullanımına olan etkisini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER