Teknoloji

Google Sokak Görünümü mobil uygulamasının fişini çekiyor

google sokak gorunumu

Google Sokak Görünümü mobil uygulamasını önümüzdeki haftalarda uygulama mağazalarından kaldıracağını ve 2023’ün mart ayı itibarıyla uygulamanın desteğini sonlandıracağını açıkladı. Şirketin bu yöndeki hazırlıkları ilk olarak 9to5Google sitesi tarafından gündeme taşınmıştı.

Sokak Görünümü uygulaması hem iOS’te hem de Android’de mevcut. Bu uygulama ile Google Haritalar’daki yerleri Sokak Görünümü ile görüntülemek ve 360 derece görseller yükleyerek Sokak Görünümü’nü iyileştirmek mümkün hâle geliyor.

Ancak Sokak Görünümü’ne Google Haritalar’ın ana uygulaması üzerinden de erişmek mümkün. Buna ek olarak, 360 derecelik görseller de Street View Studio web uygulamasıyla yüklenebiliyor. Bütün bunlar Sokak Görünümü için ekstra bir mobil uygulamanın varlığını biraz gereksiz kılıyor.

Google Sokak Görünümü gelişimini Haritalar çatısı altında sürdürecek

Google Sokak Görünümü uygulamasının fişinin çekilmesini Google için bir geri adım olarak nitelemek pek mümkün değil. İnternet devi kısa bir süre önce Haritalar uygulamasının “kullanıcıyı daha çok içine çeken” bir yapıya dönüşmesine yönelik yenilikleri duyurmuştu. Bu yenilikler arasında “Immersive View” adını taşıyan ve kullanıcılara belli konumların hava durumu ve trafik bilgileriyle birlikte 3D havadan çekilmiş hâlini gösteren görünüm seçeneği de bulunuyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER