Teknoloji

Google Sokak Görünümü ve Fotoğraf Küreleri web sayfalarına eklenebiliyor

google-sokak-gorunumu-embed-211114

Web sitelerinde biraz daha fazla manzara sunmak veya iş yerleri adres bilgilerinin ötesinde daha detaylı bir yer tarifi yapmak isteyenler için Google büyük bir fırsat sunuyor. Geçtiğimiz mart ayında sunduğu Google Haritalar Embed API desteğinin ardından Google Haritalar ekibi şimdi de Fotoğraf Küreleri ve Sokak Görünümünü web sitesi yöneticilerinin hizmetini sunuyor, geliştiricilere veya web sitesi sahiplerine web sayfalarına ekleyebilecekleri HTML kodları sunuyor.

Google Haritalar’ı web sayfalarına eklemek birçok açıdan yararlı oluyor, özellikle işletmeler veya çeşitli mekanlar bu yolla potansiyel müşterilerine nerede olduklarını açık şekilde göstermiş oluyorlar. Google Embed API desteğini sunarak web sitesi sahiplerine birden fazla kaydı harita üstünde gösterme fırsatı sunmuştu.

Fotoğraf Küreleri ve Sokak Görünümü ile birlikte haritalara göre daha dar kapsamlı, ancak daha açık yol tarifi sunulmuş oluyor. Sokak Görünümü henüz Türkiye’de sunulmuyor, Google’ın üstü kamerayla donatılmış araçlarını Türkiye sokaklarında görmüyoruz. Bu nedenle Sokak Görünümünü sayfaya ekleme özelliği Türkiye’de çok kullanışlı olmayacaktır.

Öte yandan Fotoğraf Küreleri ise kullanıcılar tarafından oluşturulabiliyor ve Türkiye’nin çeşitli noktalarına ait fotoğraf küreleri de bulunuyor, bunlar web sayfalarına eklenebilir. Ayrıca kullanıcılar çekilen bu 360 derece fotoğrafları paylaşabiliyor, yorumlayabiliyor.

Sokak Görünümü ve Fotoğraf Küreleri özellikleri Embed API içinde sunuluyor. Kullanıcıların sadece enlem ve boylam bilgilerini girmeleri gerekiyor. Fotoğraf Kürelerinin eklenmesi için de Panorama ID bilgisi gerekiyor. HTML bileşeni genellikle iframe kodundan oluşturuluyor ve kalan tek şey bunu web sayfasının HTML koduna eklemek oluyor. Her iki özelliğin sayfalara eklenmesi de ücretsiz olarak sunuluyor, ancak API anahtarı için kayıt yaptırmak gerekiyor. Bu da ücretsiz.

İLGİLİ HABERLER