Teknoloji

Google’ın yapay zekâ tabanlı ürün ve fikirleri Search Labs ile denenecek

google search labs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın Microsoft’un Bing’de ChatGPT desteğiyle gerçekleştirdiği değişime hazırlıksız yakalandığını söylemek yanlış olmayacaktır. İnternet devi kendi yapay zekâsı Bard’ı duyurduğunda da benzer bir etki yaratamamıştı. Google Search Labs adını verdiği platformuyla kullanıcılarına yapay zekâ tabanlı yeni ürün ve servislerini deneme imkanı sunarak bu alandaki eksikliğini kapatmayı hedefliyor.

Şu anda sadece üç ürün sınırlı kapasitede test ediliyor. Bunlardan ilki “Üretken Deneyimi Ara” (SGE) adını taşıyor. Bu özellik üretken yapay zekâyı doğrudan Google Arama motoruna entegre ediyor.

İnternet devinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yeni Arama deneyimi, bilgileri hızlı bir şekilde bulmanıza ve anlamlandırmanıza yardımcı olur. Arama yaparken, yapay zeka destekli genel bakışlar, daha fazlasını keşfetmek için işaretçiler ve doğal olarak takip etme yolları ile bir konunun ana fikrini elde edebilirsiniz.”

Test edilen bir diğer ürün ise “Code Tips” (Kod İpuçları) adını taşıyor. Bu özellik geniş dil modellerini kullanarak küçük pasajlar ve “daha hızlı ve daha akıllı kod yazmak için püf noktaları” sunuyor. Kullanıcılar Java, Go, Python, Javascript, C++, Kotlin, shell, Docker ve Git gibi programlama dilleri hakkında yanıtlar alabilecek.

Google Search Labs ile test edilen bir diğer özellik de “Tablolara Ekle”

Bunların en sonuncusu ise “Tablolara Ekle” adını taşıyor. Bu özellikle arama sonuçları doğrudan elektronik tablolara eklenebiliyor. Örneğin bir Tablolar belgesi üzerinde tatil planı yapıyorsanız doğrudan Google Arama sonuçları üzerinden belgeye bağlantı yerleştirilebiliyor.

google search labs

Bard, Google’ın tüm ürünlerini geliştirme potansiyeli taşıyor. Ancak arama motoru internet devinin ana fonksiyonu ve birinci gelir kalemi olma niteliğini taşıyor. Google Search Labs ile yapay zekâsının yeteneklerini arama deneyimiyle nasıl birleştirdiğini görme imkanını sunuyor.

İLGİLİ HABERLER