Teknoloji

Google Project Tango tablet çevresini üç boyutta algılayacak

Google’ın Project Tango akıllı telefonu çeşitli sensörleri kullanarak dünyayı üç boyutlu görme ve planını çizme imkanı veriyordu. Google şimdi bu işlevleri sunan bir tablet geliştirdi.

Project Tango Tablet Google’ın kapalı alanlarda plan çıkarma ve görsel asistan amaçlı olarak geliştirilen, ayrıca oyun alanında da yeni deneyimler vadeden ve deneysel nitelikli akıllı telefonunu ortaya çıkarmasından dört ay sonra geldi. Tablet bu yılın ilerleyen zamanlarında 1024 dolarlık fiyat etiketiyle sunulacak ve deney takımı şeklinde satılacak. Google’ın 200 adet ürettiği ve mart ayında dağıttığı akıllı telefonların aksine, Project Tango Tablet’ten binlerce ürettiği yazılmıştı.

Tablet Nvidia ile işbirliği kapsamında geliştirildi. 7 inç ekran, Tegra K1 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve LTE bağlantı desteği gibi özelliklere sahip olan bu tabletin en önemli özelliği kamerası ve derinlik sensörü. Tablet bu sayede pozisyonunu ayarlayabiliyor ve etrafındaki nesnelerin ölçümünü gerçekleştirip kapalı alanların planını çıkarmaya başlayabiliyor.

google-project-tango-tablet-060614

Google sunulan bu yeteneklerin hangi alanlarda değerlendirilebileceği noktasında çeşitli fikirler ortaya atıyor. Ancak odak noktada binaların içinin haritalandırılması bulunuyor. Her ne olursa olsun, Google geliştiricilerin bu tableti denemesini istiyor. Şirket, geliştirici takımlarının hareket hâlinde üç boyutlu algılamanın geleceğiyle ilgilenen profesyonel geliştiriciler için tasarlandığının altını çiziyor.

Google’ın Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler grubu (ATAP) Tango akıllı telefon projesine başlangıç verdiğinde, bu teknolojinin henüz emekleme aşamasında olduğunu kaydetmişti. Ancak bu sensörlü cihazları geliştiricilere ulaştırma noktasındaki istek, Google’ın bu yetenekleri mümkün olan en kısa sürede piyasadaki ürünlere sunmayı hedeflediğini gösteriyor.

İlgili >> Project Tango, Google+ (Google ATAP)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER