Teknoloji

Google Project Tango bundan sonra sadece “Tango” adıyla anılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google project tango yeni logoLenovo, Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojisi Project Tango’yu barındıran ilk akıllı telefon olan Phab 2 Pro’yu Tech World etkinliğinde görücüye çıkartmıştı. Google bu önemli gelişmeyi kutlamak adına teknolojinin isminden “Project” kelimesini çıkarttı ve Tango için yeni bir logo hazırladı. Söz konusu haberi, Lenovo Tech World etkinliğinde sahneye çıkan Tango’nun baş mühendisi Johnny Lee paylaştı.

Yeni Tango logosunda sarı üçgenin içine yerleştirilmiş turuncu bir küp bulunuyor. Logoya üç boyutlu bir şeklin yerleştirilmesini Tango’nun üç boyutlu alanları haritalama yeteneğine yapılmış bir saygı duruşu olarak nitelemek mümkün. Buna ek olarak, Google Play Store ve Müzik gibi servislerin logosunda da üçgenin tercih ettiği göz önüne alınınca, yeni Tango logosunun şirketin genel yaklaşımını temsil ettiği de söylenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Lenovo Phab 2 Pro Google Tango teknolojili ilk Android telefon

Tango, Google İleri Teknoloji ve Projeler Grubu (ATAP) tarafından geliştirildi. Söz konusu grup, modüler telefon Ara ve akıllı ceket Jacquard gibi dikkat çekici başka projelerin de altına imza atmıştı.

Google Project Tango ismini seçerken gerçekleştirilen çalışmanın fazlasıyla deneysel doğasına vurgu yapmayı amaçladıklarını belirten Johnny Lee, bunun o dönem için uygun bir isim olduğunu ifade etti. Tango’ya büyük ölçekli yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Lee, Tango ekibinin bugüne kadar yatırımlarla büyüdüğünün altını çizdi. Lenovo Phab 2 Pro’nun duyurulmasıyla birlikte Google isim değişikliğini hayata geçirdi.

Yeni isim ve logo, Tango’nun olgunluğunun göstergeleri olarak nitelenebilir. Halen Google’ın en garip artırılmış gerçeklik deneylerinin merkezi olan Tango, 6.4 inç ekranlı Lenovo telefonun çıkışıyla birlikte daha çok göz önünde olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER