Manşetler

Google Project Tango teknolojisinin Android telefonlarda standart olmasını istiyor

google project tangoProject Tango, Google’ın araştırma yolculuğundaki en ilginç hatlardan biri olma özelliğini taşıyor. Söz konusu teknoloji, özü itibarıyla kameraları kullanarak etraftaki bölgenin üç boyutlu olarak haritalandırılmasını sağlıyor. İç mekan haritaları oluşturmak adına söz konusu verilerden faydalanan teknoloji, sanal gerçeklikle birlikte de kullanılabiliyor. Project Tango sayesinde gerçek nesnelerin üzerine sanal bir katman yerleştirilebiliyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Google Project Tango ile ilgili çalışmalarında bu yıl itibarıyla büyük sıçrama yapmayı ve teknolojiyi her yerde bulunur hâle getirmeyi amaçlıyor. İnsanların girdikleri iç mekanlarda da haritalardan faydalanabilecekleri bir dünya oluşturmayı hedef olarak belirleyen Google, Tango sayesinde market rafında duran bir ürüne kolaylıkla ulaşılmasını ve artırılmış gerçeklik konsepti üzerinden potansiyel alıcılara ilgilendikleri ürüne dair daha fazla bilgiyi sunmayı istiyor.

Project Tango teknolojisinin Google’ın önümüzdeki hafta düzenlenecek I/O 2016’da tanıtması beklenen sanal gerçeklik başlığında da önemli bir yeri olacağı düşünülüyor. Bu konudaki ilk haberler, geçtiğimiz şubat ayında gündeme taşınmıştı. Gelen son haberler ise Project Tango teknolojisinin Google’ın sanal gerçeklik yaklaşımının merkezinde olacağını gösteriyor. Bu da, internet devinin tanıtacağı başlığın Oculus Rift, HTC Vive ve Microsoft HoloLens gibi ürünlerden daha farklı bir yerde duracağı anlamına geliyor.

YouTube ürün yöneticisi Neal Mohan, kısa süre önce yaptığı açıklamada 360 derece video deneyiminden bahsederken kullanıcılar için Google’ın Cardboard adını taşıyan basit görüntüleyicisinin yeterli olacağını belirtmişti. Mohan, 360 derece videoların “Çok fazla para harcamadan yaşanabilecek büyülü deneyimler” olduğunu söylemişti. Project Tango çerçevesinde atılacak yeni adımlarla bu hamlelerin bir üst seviyeye taşınması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER