Teknoloji

Google Project Tango için Lenovo ile işbirliğine gidiyor

lenovo-vibe-z2-pro-inceleme-00016

2016’nın birinci çeyreğiyle birlikte, Google Project Tango teknolojisini barındıran cihazları son kullanıcıyla buluşturmak için Lenovo ile resmen işbirliğine gidecek. Bu işbirliğinin detayları, 7 Ocak 2016’da gerçekleştirilecek bir etkinlikle duyurulacak. Bu işbirliği çerçevesinde Project Tango’nun Windows ile buluşup buluşmayacağı veya Tango teknolojisinin Lenovo’nun mevcut Android telefonlarından birine yerleştirilip yerleştirilmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

Nvidia’nın da Project Tango teknolojisini barındıran bir tablet için hazırlıklar yürüttüğüne dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Qualcomm, Intel ve LG’nin de Tango teknolojisine sahip telefonlar geliştirme konusunda istekli olduğu biliniyor.

google project tango lenovo

Lenovo’dan yapılan etkinlik duyurusunda, “Mobil cihazlar dünyayı bizim gördüğümüz gibi görmeli.” cümlesine yer verildi. Bu cümle, işbirliğinin neler getireceği konusunda somut bir işaret vermiyor, ancak şirketin mevcut eğilimi sürdüreceği fikrini uyandırıyor. Lenovo’nun kısa vadede Project Tango teknolojisine sahip bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar çıkarması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER