Manşetler

İşte en son Google Project Ara modüler akıllı telefon prototipi

google-project-ara-spiral-2-prototip-150515-4

Google’ın Project Ara olarak adlandırdığı modüler akıllı telefon projesi çok yakında Porto Riko’da hayata geçiriliyor. Google, düzenlediği Project Ara Modül Geliştiricileri Konferansında bu yılın ikinci yarısında Porto Riko’da bir pilot cihaz çıkarmayı planladığını açıkladı.

Telefon gövdesi ve modülleri yerel mobil operatör iş ortakları tarafından satılacak. Bunun yanı sıra küçük kamyonlardan oluşan bir filo da Project Ara modül satış ve sevkiyatlarına destek verecek.

google-project-ara-spiral-2-prototip-150515-1

Google, Project Ara telefonlarını dünyanın dört bir yanındaki mağaza tezgahlarında görmemiz için daha bir sürü işin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Birkaç fazdan oluşan proje şu anda ikinci fazda veya Google’ın deyimiyle “Spiral 2” fazında bulunuyor.

Sadece Wi-Fi ile internete bağlanabilen aşamadan 3G kablosuz ağları destekleyen aşamaya geçen Project Ara prototipi, Google’ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler grubunun söylediğine göre, mobil operatörlerle yapılan iş ortaklığı neticesinde bir noktadan itibaren mağazalara giriş yapacak. 4G LTE desteğinin eklenmesi, geliştiricilerin bu cihazlarla çalışacak modüller geliştirip satması gibi daha birçok iş projede yapılmayı bekliyor.

Ayrıca Google’ın bütün bu aşamaların maliyetini çıkarması gerekiyor. Ayrıca tüketicilerin telefonların çalışma şeklini ve deneyimi büyük oranda değiştirecek bir yığın küçük parçayla başetme fikrine de alıştırılması şart.

Aşağıda Google’ın modüler Ara prototipine at fotoğraflar yer alıyor. Bunlar sayesinde Project Ara mantığını biraz olsun tanıyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER