Teknoloji

Google Posts ile arama sonuçları zenginleşiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google posts

Google arama sonuçları içine yerleştirmeyi planladığı yeni bir formatı test ediyor. Bu yeni format sayesinde bir ünlü, marka veya organizasyon arama sonuçları içine Twitter’ı hatırlatan bir akış yerleştirebiliyor. Google, yeni arama sonucu formatının testine geçtiğimiz ay ABD başkan aday adaylarına başkanlık münazaraları sonrasında rakiplerinin görüşlerini çürütme imkanı vererek başlamıştı. Şirket, yeni formatını yine başkan adaylarının göçmenlik ve silahlanma gibi kritik konulardaki görüşlerini sunma amacıyla kullanıyor. Google’ın mobil “kartları”nı hatırlatan arama sonuçları sürüklenerek değiştirilebiliyor veya üstlerine tıklandığında daha fazla bilgiye erişilebiliyor.

Aynı araç, artık küçük işletmeler tarafından da kullanılabiliyor. Ünlülerin ve büyük markaların da Google’ın yeni arama sonucu gösterim formatından faydalanması muhtemel gözüküyor. Küçük işletmelerin de yeni gösterim formatı testinin kapsamına alındığını ortaya çıkaran isim ise arama uzmanı Mike Blumenthal oldu. New York eyaletinin Buffalo şehrinde nişan yüzüğü satan kuyumcu bulmaya çalışan Blumenthal’in karşısına Andrew Jewelers isimli kuyumcu için özel olarak tasarlanmış bir reklam çıktı. Twitter’ı hatırlatan bir akış formatındaki bu paylaşımlardan birine tıklandığında ise fotoğrafların ve yazıların bulunduğu tam ekranı kaplayan bir web sitesi çıkıyor. Kullanıcılar bu akışta görülen paylaşımları başkalarına da gönderebiliyor, ancak beğenme veya yorum yapma gibi aksiyonlar gerçekleştirilemiyor.

Google yeni özelliğinin ticari ve politik amaçlı kullanımları arasına bir set çekmişe benziyor. Siyasi amaçlı kullanım için “Google Posts” adını taşıyan bir web sayfası hazırlayan şirket, ürünün adının “Google Posts” olmadığının altını çiziyor. Girişimini “Yeni bir deneysel podyum” olarak niteleyen Google, özelliğin şu an için sadece ABD Başkanlığı için yarışan adaylara mahsus olduğunu belirtti ve gelecekte başka ünlü isimlere ve markalara da aynı imkanın sağlanmasının planladığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER