Teknoloji

Google Plus yerine sunulan Currents G Suite kullanıcılarına açılıyor

Google Plus yerine sunulan Currents G Suite kullanıcılarına açılıyor

Google, Currents adı verilen ve Google Plus yerine sunduğu hizmetini 6 Temmuz tarihinden itibaren G Suite kullanıcılarına açıyor. Şirket G Suite yöneticilerine gönderdiği bir e-posta iletisiyle bunun duyurusunu yaptı. Google, Currents’ı şirketlerin çalışanlarıyla kucaklaşabilecekleri ve anlamlı tartışmalar yürütebilecekleri bir araç olarak tanımlıyor.

Google, az kullandığı gerekçesiyle sosyal ağı Google Plus’ı 2019 yılında kapatmıştı. Ancak bunun kurumsal versiyonu G Suite müşterilerine hâlâ açıktı. Kalan Google Plus kurumsal kullanıcıları gelecek ay Currents’a taşınacak. Plus bağlantıları da Currents adreslerine yönlendirilecek.

Currents arayüzü içinde ana akış var. Buradaki paylaşımlar kronolojik veya alaka düzeyine göre sıralanabiliyor. Bağlantı, görsel, metin veya Google Drive hesaplarından içerik paylaşımı yapılabiliyor, anketler düzenlenebiliyor. Şirket yöneticileri için ek içerik moderasyon özellikleri de olacak. Özelleştirilmiş akışlarla belirli çalışanları hedefleyebilecekler ya da platform genelindeki paylaşımların performansını izleyebilecekler.

Currents birkaç aydır bazı G Suite kullanıcıları tarafından beta sürecinde tutuluyordu. Google’ın Plus’ı Facebook ve Twitter’a bir rakip olarak konumlandırma planı tutmadı. Currents ise daha çok Slack veya Microsoft Teams’e rakip bir servis olacak gibi görünüyor İnsanların uzaktan çalıştığı ve ortak çalışma araçlarını kullandığı dönemde çıkması da dikkat çekici. Slack, geçtiğimiz mart ayında kullanıcı rekoru kırmıştı.

Google ilk kez Currents adlı bir ürün çıkarmıyor. Birkaç yıl önce de bu adı taşıyan bir dergi uygulaması çıkarmıştı. Ancak bu uygulama geçen yıl Google Haberler uygulamasının içine katıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER