Teknoloji

Google Plus artık tamamen tarihe karıştı, yerini Google Currents aldı

Google Plus artık tamamen tarihe karıştı, yerini Google Currents aldı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın başarısız olan sosyal ağ girişimi Google Plus resmen tarihe karıştı. Geçen yıl kişisel Google Plus hesaplarının kapatılmasının ardından Google, bu servisin yerini kurumsal kullanıcılara özel bir sosyal ağ olan Google Currents’ın alacağını belirtmişti. Currents dün itibarıyla genel kullanıma sunuldu. Google Plus Android ve iOS uygulamaları da Google Currents olarak yeniden adlandırıldı.

Kurumlara odaklanan yapısıyla Currents, şirketlerde ve kurumlarda çalışanlara birbirleriyle daha iyi şekilde iletişim kurmaya yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Kullanıcılar paylaşımda bulunabilecek ya da tartışmalara yorum bırakabilecekler. Haber Kaynağı benzeri akışta da paylaşılan içerikleri görebilecekler. Bunlar ilgi alanına göre veya kronolojik bazda sıralanacak. G Suite yöneticileri de gerektiğinde paylaşımlar üzerinde kontrol ve düzenleme yapabilecekler.

Eğer yenilenen mobil uygulamaların nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, aşağıdaki Google Play Store ekran görüntüleri size fikir verecektir:

2018 yılında Google, Google Plus’ı kapatmak için çok aşamalı bir süreci uygulamaya geçmişti. Bu sosyal ağ servisinin düşük bir kullanıma sahip olması kapatmanın başlıca nedeniydi. Ancak şirket güvenlik açıkları tespit etmişti ve bu durum kapatma kararının alınmasını hızlandırdı. Google, Nisan 2019’dan itibaren kapanma işlemlerini başlattı ve bireysel hesapları sildi. Kısa bir süre sonra da Currents’ı beta olarak çıkardı.

Aslında Google Currents adını ilk kez görmüyoruz. Şirket 2013 yılına kadar bu ismi bir dergi uygulaması için kullanmıştı. O yıl Google bu uygulamayı Google Play Gazetelik olarak adlandırmıştı. Bu uygulama geçen yıl Google Haberler altına taşınmıştı.

İLGİLİ HABERLER