Teknoloji

Google+ mobil web siteleri için yazı tavsiyeleri sunmaya başladı

Google sosyal ağı Google+’ya yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Son olarak mobil web sitelerine içerik tavsiyeleri ekleme özelliği sunuldu. Forbes’un mobil sitesiyle birlikte faaliyete geçirilen bu servis kapsamında kullanıcılar bir makalenin altında küçük bir çubuk görecek. Bu çubuğa dokunduğunda ise kullanıcının karşısına yazar, tartışılan konular veya Google+ üzerindeki paylaşımlara bağlı olarak, o site için hazırlanmış tavsiye edilen makaleler çıkıyor. Kullanıcıların tavsiyeleri görmeleri için Google+ hesaplarına giriş yapmaları gerekmiyor. Ancak kullanıcı girişi yaptıkları takdirde Google+ Çevreleri içindeki kullanıcıların paylaşımlarına göre özelleştirilmiş tavsiyeleri de görme fırsatı elde edebiliyorlar.

google-plus-mobil-tavsiye-130513

Forbes’un mobil web sitesi Google’ın bu işe başlamasına araç olan ortak olsa da, herhangi bir site de bu işlevden yararlanabilir. Sitenin kodlarına eklenecek bir satırlık Javascript kodu sayesinde kullanılabilen bu servis aynı zamanda Google+ üzerinde sunulan yönetim paneli sayesinde geliştiricilere ve içerik üreticilerine çubuğun nerede görüntüleneceğini ve nasıl kullanılacağını düzenleme fırsatı da veriyor. Mobil site tavsiyeleri iOS ve Android üzerinde çalışıyor, ne de olsa bu servis herhangi bir internet tarayıcısına özel olarak işlemiyor.

Hem kullanıcılara hem de web sitelerine kazanç sağlamayı amaçlayan mobil site tavsiyeleri sayesinde hareket hâlindeki kullanıcılar ilgilerini daha fazla çekecek yazı veya haberlere ulaşabilir. Web site sahipleri de kullanıcıları mobil versiyonlarında daha fazla tutabilir.

İlgili >> Google+ Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER