Teknoloji

Facebook arkadaşlardan tavsiye almayı kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook tavsiyelerFacebook arkadaşlarına gidilecek bir restoran veya görülecek bir yer konusunda fikir sormak, pek çok kişinin en azından bir kez gerçekleştirdiği bir eylemdir. Sosyal paylaşım sitesinin dağıtımına başladığı yeni özellik, bu sorulara gelen yanıtları kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Facebook yapay zeka ve basit anahtar kelimeleri algılama yöntemiyle tavsiye isteyen paylaşımları tespit ediyor. Bu tespitin ardından kullanıcılara Tavsiyeler özelliğini aktif hâle getirmeleri öneriliyor. Özellik aktive edildiğinde gelen yanıtlarda ismi geçen mekanların Facebook sayfaları otomatik olarak paylaşıma ekleniyor. Buna ek olarak, önerilen mekanların konumu da harita üstünde gösteriliyor. Söz konusu özellik, restoranlar dışındaki işletmeleri ve görülecek yerleri de kapsıyor.

Facebook tavsiyeler üzerinden rezervasyon yapmayı ve randevu almayı da mümkün kılıyor

Facebook’un yeni sistemi, önerilen mekanın türüne göre Facebook üzerinden randevu alma veya rezervasyon yapma imkanını da sunuyor. Sistem sayesinde kullanıcılar yemek siparişi verebiliyor ya da sinema bileti satın alabiliyor. Kullanıcılar, özel bir akış üzerinden arkadaşları tarafından önerilen mekanların listesini de görebiliyor.

Facebook Tavsiyeler özelliğini hayata geçiren güncellemesinin dağıtımını arka planda gerçekleştiriyor. Bu da özelliğin tüm kullanıcılara ulaşması için biraz sabretmek gerektiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER