Teknoloji

Google Play Store’da gösterilen videolar için önemli değişiklik

google play store reklam facebook

Otomatik oynatılan videolar kullanıcılar tarafından pek sevilmese de, son yıllarda internette yaygın bir trend hâline gelmiş durumda. Pek çok internet tarayıcısı, kullanıcı tepkilerini de dikkate alarak, bu videoları durdurabilme imkânını sunuyor. Google da Chrome’da belli sitelerdeki videoların otomatik oynatılmasını engellemeyi mümkün kılarken, Play Store‘da farklı bir yaklaşım izliyor.

Bundan böyle Play Store’daki listelerde gösterilen videolar da otomatik olarak oynatılacak. Ancak bu özelliğin “isteğe bağlı” şekilde sunulduğunu belirtmek gerekiyor. Tıpkı YouTube veya web üzerinde olduğu gibi, Google Play Store’da da otomatik oynatma özelliği kapatılabilecek veya sadece belli internet bağlantılarında çalışacak şekilde ayarlanabilecek.

Google’dan yapılan açıklamada, Play Store listelerindeki videoları otomatik olarak oynatılması sayesinde kullanıcıların içerikleri “bir bakışta keşfedebileceği” belirtildi. En azından geliştiricilere gerekçe olarak bu sunulmuş durumda. Google, otomatik oynatılan videolarla kullanıcıların ilgisini uygulamalara yöneltmeyi amaçlıyor gibi görünüyor.

Google Play Store videolarında reklama izin vermiyor

Ancak bu konuda çeşitli kısıtlamaların uygulandığını belirtmek gerekiyor. Google, geliştiricilerin Play Store’a yükledikleri videolarda reklam bulunmasına veya bu videolar üzerinden YouTube’da para kazanılmasına izin vermiyor.

Google Play Store videolarında reklam gösteren veya bu videolar üzerinden YouTube’da para kazanan geliştiricilere, gerekli değişiklikleri yapmaları için 1 Kasım 2019’a kadar süre verildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER