Teknoloji

Google Play Store’dan kripto para madencilik uygulamalarına yasak

twitter bitcoin

Google, Play Store politikalarında güncellemeye gitti. Yeni getirilen birtakım kurallarla, bugünlerde giderek sayıları daha da artan, hoş olmayan veya güvensiz içerik türlerine karşı koruma sağlanması amaçlanıyor.

Android Police‘in dikkat çektiğine göre, yapılan değişikliklerden bir tanesi de kripto para birimleri bölümünün eklenmesi oldu. Teknoloji devi, bundan böyle kripto para madencilerine uygulama mağazasında yer olmadığını belirtti. Kripto para madenciliği yönetimi yapan uygulamalara izin verilecek, ancak para madenciliğini bizzat yapan uygulamalara geçit verilmeyecek.

Yeni kurallar birdenbire ortaya çıkamdı. Google geçtiğimiz nisan ayında da kripto para madenciliği eklentilerini Chrome Web Mağazası’ndan kaldırmıştı. Bunun nedeni olarak da kötü niyetli yazılım geliştiricilerinin platformu kötüye kullanmalarını göstermişti. Yazılım devi büyük ihtimalle aynı nedenden yola çıkarak aynı kuralı Google Play için de uygulamaya karar verdi.

Aynı zamanda mağazada çocuklar için çekici gelen, ancak yasaklanmış yetişkin içeriklerini ve konularını içeren uygulamalara da yasak getiriyor. Böylelikle “Elsagate” benzeri yeni durumların önüne geçilmesi hedefleniyor. Hatırlayacak olursanız, YouTube’un sorunlarından bir tanesi de rahatsız edici veya şiddet içeren videoların çocuk yapımlarıymış gibi gösterilerek yayılmasıydı. Google Play’de de aynı sorun mevcut. Her ne kadar durum YouTube’daki kadar kötü olmasa da, iğrenç görüntüler ve videolar içeren birçok çocuk uygulamasını barındırıyordu.

Eklenen bu iki yeni kurala ek olarak, Google Play patlayıcılar, ateşli silah ya da askeri mühimmat satan uygulamalara da yasak getiriyor. Ayrıca düşük kaliteli, fazla emek harcanmamış uygulamaların kaldırılması için de adımlar atıyor. Orijinal veya herhangi bi değer sunmadan diğerlerinin işlerini taklit eden uygulamalar, ayn zamanda aynı geliştiricinin elinden çıkan benzer içerikte ve kullanıcı deneyimli uygulamalar da ayıklanacak.

Bunlara ek olarak Google Play Store, öncelikli amacı reklam sunmak olan ve kullanıcıları başka bir tür uygulamaymış gibi görünerek yanıltan uygulamaları da şutlayacak.

İLGİLİ HABERLER