Eğlence

Google Play Store popüler eğlence konularını özel bölümde gösterecek

android uygulama güncelleme

google play storeGoogle Play Store, popüler konuları bir arada gösterileceği yeni bir bölüme kavuşuyor. “Trending” adını taşıyan bu bölüm kitap, müzik ve sinema içeriklerini barındıran Eğlence sekmesinin altında yer alıyor. Bu bölümde müzik, müzisyenler, sinema, oyuncular, kitaplar ve yazarlarla ilgili popüler konuları görmek mümkün olacak. Hali hazırda müzisyen Bruno Mars ve sinema filmleri Doctor Strange ile Hacksaw Ridge popüler konular arasında bulunuyor.

Popüler konuların üstüne tıklandığında kullanıcılar bu konulara ilişkin daha fazla bilgiye ulaşabiliyor. Örneğin, Doctor Strange’in üstüne tıklandığında kullanıcıların karşısına Business Insider’da film için yayınlanmış bir değerlendirme yazısı çıkıyor. Bu yeni özellik sayesinde küresel ölçekte Google Play kullanıcılarının nabzını tutmak mümkün hâle geliyor.

Google Play Store ile ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyor

Google bir süredir uygulama ve eğlence içeriklerini barındıran mağazası üzerinde yenilikler yapmak için çalışıyor. Play Store’un 7.1.15 sürümüyle hayata geçen yeni kullanıcı arayüzüne ait ilk ekran görüntüleri bir süre önce ortaya çıkmıştı. Hali hazırda Android 7.1.1 sürümüyle çalışan Nexus 6P ve Google Pixel telefonlarında yeni arayüzün görüldüğü belirtiliyor. Büyütülen “Yükle” kutusu ve bazı küçük değişiklikler, yeni arayüzün getirdiği yenilikler arasında sayılıyor.

Google Play Store’un yeni arayüzünün yakında 7.1.1 dışındaki Android sürümlerinde de kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Ancak bunun için ortada somut bir takvim bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER