Manşetler

iPhone SE 2017’de yenilenmeyebilir

iphone se 2

iphone seiPhone 5 serisiyle oldukça benzer bir tasarıma sahip, 4 inç ekranlı iPhone SE geçtiğimiz mart ayında tanıtılmıştı. 4 inç ekran günümüz standartlarına göre oldukça küçük olsa da, Apple bu ekran boyutunda ısrarcı olan kullanıcı kitlesinin sesini duymuştu. Şirket, telefonu iPhone 6s kadar güçlü yaparak cazip bir seçenek haline de getirmişti. 2099 TL’den başlayan fiyatlarla satılan SE, hali hazırda Apple’ın en ucuz akıllı telefonu olma niteliğini de taşıyor.

Apple genellikle iPhone modellerini bir yılın ardından yeniliyor. Ancak gelen haberler, SE için senaryonun bu şekilde gelişmeyebileceğini gösteriyor.

Apple’a dair isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin 4 inç ekranlı iPhone için önümüzdeki yılın mart ayı sona ermeden bir halef çıkarmayabileceğini belirtti. Apple müşterilerinin daha üst sınıf modelleri alma yönündeki eğilimin bu kararda önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Daha pahalı modeller kârlılığa daha fazla katkı sağladığı için Apple’ın da bu durumdan şikayetçi olmadığı ifade ediliyor.

iPhone SE Apple’ın tahmininden daha fazla ilgi gördü

Apple CEO’su Tim Cook, daha önce yaptığı bir açıklamada iPhone SE’nin öngördüklerinden yüksek bir taleple karşılaştığını belirtmişti. Uygun fiyatı ve kuvvetli donanımıyla 4 inç ekranlı iPhone’un 2017’de de bu ilgiyi koruması muhtemel görünüyor. Yine de Apple’ın yıl içinde bir tür karar değişikliğine giderek SE’yi yenilemesi de sürpriz bir gelişme olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER