Manşetler

Turkcell Akıllı Depo yola “lifebox” ismiyle devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell akıllı depo lifeboxTurkcell, yerli kaynaklarla geliştirilen bireysel veri depolama servisi Akıllı Depo’nun ismini “lifebox” olarak değiştirdi. Hali hazırda 3,2 milyon kullanıcıya hizmet veren Turkcell Akıllı Depo, “lifebox” ismiyle Türkiye pazarındaki gücünü küresel ölçeğe taşımayı amaçlıyor.

Servis yeni ismiyle birlikte bazı yeni özelliklere de kavuşuyor. lifebox kullanıcıları bundan böyle fotoğraf ve videolarda çekilen yere ya da tarihe göre arama yapabilecek. Örneğin, Bodrum’da çekilen fotoğrafları görmek için servisin arama çubuğuna “Bodrum” yazmak yeterli olacak. Kullanıcılar lifebox’ta bulunan fotoğraf ve videolarından hikayeler oluşturup bunları sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşabilecek. Fotoğraf baskı özelliğiyse seçilen fotoğrafların baskıya gönderilmesini sağlayacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğraflarını kanvas tabloya, puzzle’a veya kupaya bastırıp adreslerine kargo ile gönderilmesini sağlayabilecek.

Turkcell Akıllı Depo 2,5 milyon GB’den fazla veriyi yedekledi

Bundan böyle “lifebox” adıyla anılacak olan Turkcell Akıllı Depo’da 2,5 milyon GB’den fazla veri yedeklendi. Söz konusu veriler üst düzey şifreleme ile saklanıyor. Servisin otomatik yedekleme özelliği ise akıllı telefon kamerasıyla çekilen fotoğrafların otomatik olarak lifebox’ta yedeklenmesini sağlıyor. Böylelikle akıllı telefon bozulsa veya kaybolsa bile fotoğraflara ulaşmak mümkün oluyor.

lifebox, Turkcell Platinum kullanıcılarına 500 GB saklama alanı ve 5 GB mobil internet sunuyor. Servise iOS ve Android uygulamalarına ek olarak masaüstünde www.mylifebox.com adresinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER