Teknoloji

Google Play Store aynı anda birden fazla uygulamayı güncelleyebilecek

google play store android

Google büyük yazılımsal değişiklikleri, yeni özellikleri ve yeni Android sürümlerinin beta versiyonlarını genellikle I/O konferansı kapsamında düzenlediği etkinliklerde açıklıyor. Yazılım devi, uygulama mağazası Play Store’u da düzenli olarak geliştirip iyileştiriyor. Google Play Store ile ilgili yapılacak ve bir tür “köklere dönüş” niteliği taşıyacak bir değişikliğin de bu yıl 7 Mayıs’ta başlayacak I/O 2019‘da duyurulacak gibi görünüyor.

Google’ın I/O etkinliklerinde genellikle yazılım ön planda olsa da, bu yıl işler biraz değişecek gibi görünüyor. Uzun süredir beklenen Pixel 3a ve Pixel 3a XL’in tanıtımını I/O 2019’da gerçekleştirecek olan şirket, bir yandan da yazılımla ilgili duyurular yapacak. Google’ın Android güncellemelerini Play Store üzerinden dağıtacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelirken, şirketin Play Store merkezli başka bir yeniliği de etkinlikte duyurabileceği belirtiliyor.

Söz konusu yenilik sayesinde Android cihaz sahiplerinin aynı anda birden fazla uygulamayı güncellemesi mümkün hâle gelecek. Hâlihazırda Google Play Store aracılığıyla uygulama güncellemesi yapılırken, eğer sırada bekleyen uygulama sayısı birden fazlaysa, uygulamalar tek tek güncelleniyor. Ancak internete sızan ekran görüntüleri, Google’ın aynı anda birden fazla uygulamanın güncellenebilmesi özelliğini test ettiğini gösteriyor.

google play storeBu özellik, Google Play Store “Android market” adını taşırken platformda mevcuttu. Ancak zaman içinde Android kullanıcılarının aynı anda birden fazla uygulamayı güncelleyebilmesi imkânı ortadan kalkmıştı. Apple ise iOS’in uygulama mağazası App Store’da bu özelliği ilk günden bri aralıksız olarak sunmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER