Manşetler

Google Play Store uygulamaların Lite ve Android Go versiyonlarını önermeye başladı

google play storeGoogle mobil uygulama mağazası Google Play Store’da uygulamaların Lite ve Android Go versiyonlarını tavsiye etmeye başladı. Örneğin, Facebook uygulamasını yüklemek isteyen bir kullanıcı, uygulamanın sayfasında Facebook Lite’ın varlığını hatırlatan bir not görüyor.

Facebook Android uygulamasının boyutu 60 MB iken, Lite versiyonun boyutunun sadece 1,6 MB olması söz konusu hatırlatmada öne çıkıyor. Notun altındaki görüntüle seçeneğine dokunulduğunda ise kullanıcılar Facebook Lite uygulamasının sayfasına yönlendiriliyor. Google, Facebook Lite dışında Skype Lite ve Twitter Lite uygulamalarını da öneriyor.

Google benzer bir öneriyi Android Go uygulamaları için de sunuyor. 1 GB RAM’e sahip olan ve uygun fiyatlı telefonlar için geliştirilen Android Go için hazırlanan uygulamalar da 1 GB kriterine göre inşa ediliyor. YouTube, Gmail, Google Haritalar ve Google Arama gibi uygulamaların Android Go versiyonu bulunuyor. Go uygulamaları da cihazların depolama alanlarında çok daha az bir yer kaplıyor.

Google Play Store kullanıcılara uygulamaların Lite ve Android Go versiyonlarını önerse de, bazı Lite uygulamaların belli ülkelerde indirilemediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER