Eğlence

Google Play sesli kitap satışına resmen başladı

google play sesli kitapGoogle Play içinde uzun yıllardır hemen hemen her türdeki medya içeriği bulunsa da, portföyde sesli kitapların olmaması dikkat çekici bir eksiklik olarak göze çarpıyordu. İnternet devinin bu eksikliği gidereceğine dair haberler, kısa süre önce sızan bir ekran görüntüsüyle ortaya çıkmıştı. Şirket sonunda beklenen adımı attı. Google Play sesli kitap satışına resmen başladı.

Sesli kitaplar ilk etapta 45 ülke ve 9 farklı dilde Google Play kullanıcılarıyla buluşacak. Söz konusu 45 ülke arasında Türkiye bulunmuyor. Dolayısıyla Türkçenin de bahsi geçen 9 dilden biri olmadığı söylenebilir.

Google servislerinin büyük kısmı gibi, sesli kitaplara da neredeyse her cihazdan erişilebilecek. Kullanıcılar satın aldıkları kitapları iOS veya Android işletim sistemli cihazlarda, bilgisayarlarının internet tarayıcılarında ve Google Home hoparlörlerinde dinleyebilecek. Satın alınan bir kitabı telefonda dinleyebilmek için kullanıcıların Google Play Kitaplar uygulamasını indirmesi gerekecek. Bu uygulama şimdiye kadar sadece yazılı kitaplar için destek sunuyordu.

Google Asistan kullanmayı sevenler, asistana hızlı bir komut vererek sesli kitaplarını dinlemeye başlayabilecek. Bunun için “Hey Google, kitabımı oku” demek yeterli olacak. Kullanıcıların kitapta kaldıkları yerler de cihazlar arasında eş zamanlanacak. Dolayısıyla farklı bir cihaza geçiş yapan kullanıcılar kaldıkları yeri bulma konusunda bir sıkıntı yaşamayacak.

Google Play sesli kitap bölümü için abonelik paketi sunmuyor

Google Play sesli kitap bölümünden kitap satın alınabilmesi için herhangi bir abonelik paketi sunmuyor. Google, bu noktada Amazon’un sesli kitap servisi Audible’dan biraz ayrılıyor. Audible da kullanıcılarına abone olma zorunluluğu dayatmıyor. Ancak servis, aylık ücreti 15 dolar olan abonelik paketini yoğun biçimde öneriyor. Audible’da kitap fiyatları genellikle 20 doların üzerinde seyrettiği için bunun iyi niyetli bir öneri olduğu söylenebilir. Google’ın sesli kitap bölümünün kapsamını genişletmeye ne zaman başlayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER