EğlenceManşetler

Google Play Filmler Türkiye’de faaliyete geçti

google play filmler

Kullanıcılara diledikleri yer ve zamanda, yüksek kaliteli ve yasal biçimde film izleme imkanı sağlayan Google Play Filmler servisi, Türkiye’de de faaliyete geçti. Servisin katalogunda hem yeni hem de klasik olarak nitelenebilecek çok sayıda film yer alıyor.

Google Play Filmler’in arşivinde yabancı filmlerin yanı sıra yerli filmlere de rastlamak mümkün. Kullanıcılar, kiraladıkları veya satın aldıkları filmleri çevrim içi ortamda izleyebildikleri gibi, filmleri cihazlarına indirerek internet bağlantısına gereksinim duymadan da izleyebiliyor.

Görüntü kalitesinin standart mı yoksa yüksek çözünürlüklü mü olacağı konusundaki seçim de izleyicilere bırakılıyor. Servisteki filmler bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi farklı cihazlardan izlenebiliyor. Bu noktada iOS işletim sistemli cihazlar üzerinden de Google Play’in film servisine erişilebildiğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar bir cihazda izlemeye başladıkları bir filme başka bir cihaz üzerinde de devam edebiliyor.

Google Play Filmler aracılığıyla izlenen filmlerde kullanıcılara ses ayarı, ileri/geri sarma ve durdurma gibi temel kontroller de sağlanıyor. İzleyiciler, film esnasında ekranın herhangi bir yerine dokunarak oyuncu biyografileri, film bilgileri ve film müziklerinin yer aldığı bilgi kartlarına bakabiliyor.

Google Play Filmler, dünyada 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Serviste yer alan filmler, 2,99 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında izleyicilere sunuluyor. Söz konusu rakamın, kiralanacak filmler için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, çözünürlük seçimi de kiralanacak veya satın alınacak filmlerin fiyatlarının belirlenmesinde rol oynuyor. Google’ın Play servislerinden birini daha Türkiye’ye getirmesi, şirketin içerik pazarındaki varlığını daha belirgin kılmasını isteyenler için sevinç verici bir gelişme niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER