EğlenceManşetler

Google Play Filmler 4K içerik sunmaya başladı

google-play-filmler-0712164K çözünürlük desteği sunan ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda 4K içeriklerin sayısı da yavaş yavaş artıyor. Google, 4K çözünürlük desteği sunan Chromecast Ultra’yı geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı. Şirket, şimdi de Play Filmler servisi içinde 4K içerikler sunmaya başladı.

Google, bu desteği sunacağının işaretini kısa süre önce vermişti. Bazı filmlerin 4K çözünürlüklü versiyonları daha önce Google Play Filmler içinde görülmeye başlamıştı. Ancak bu durumun bir hatadan kaynaklandığı ve özelliğin daha tam anlamıyla hazır olmadığı belirtilmişti. Google, resmi duyurusuyla servisin 4K içeriklere hazır hâle geldiğini ilan etmiş oldu.

google play filmler 4kİlk etapta Google Play Filmler & TV servisinde 125 adet 4K içerik sunuluyor. Bu içerikler arasında Kaptan Phillips, Star Trek Sonsuzluk, Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı gibi filmler bulunuyor. Bu filmler, satın alınabilecek veya kiralanabilecek. Buna ek olrak Chromecast Ultra sahiplerine de bir film ücretsiz olarak sunulacak. Ancak bu içeriklere sadece servisin ABD ve Kanada mağazaları üzerinden erişilebiliyor. Bu içeriklerin diğer mağazalara ne zaman açılacağı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Google Play Filmler 4K içerik sunan ilk servis değil

Google, 4K içerik sunan ilk büyük video sağlayıcısı değil. Netflix, Hulu ve Vudu gibi servisler daha öncesinde kullanıcılarına 4K içerik ulaştırmaya başlamıştı. Yine de, 4K içeriklerin Google’ın multimedya ekosistemini kullananlar için önemli bir aşama olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER