Eğlence

Google Play Filmler’e ücretsiz 4K yükseltmesi yolda olabilir

google play filmler

Eğer daha önce Google Play Filmler üzerinden film satın aldıysanız, gelecekte bu filmlerin 4K versiyonlarına da ücretsiz biçimde sahip olduğunuzu görebilirsiniz.

Google Play Filmler Android uygulamasında rastlanan bazı kanıtlara göre, Google mevcut filmlere çözünürlük güncellemesi yapmaya hazırlanıyor. Böylelikle 1080p çözünürlükte satın aldığınız filmler için yeniden para ödemeden 4K çözünürlüklü versiyonlara sahip olabileceksiniz.

Android Police’in haberine göre, Play Filmler uygulamasının en son versiyonununun kodunda, birkaç yerde 4K yükseltmelerinin bahsi geçiyor. Aynı zamanda 4K’nın gelişini işaret edecek biçimde, “Bu daha yüksek kalitenin keyfini 4K destekli herhangi bir cihazda çıkarın.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj da gösteriliyor.

Tabii ki, Google Play Filmler uygulaması bu noktada Apple’ın ve iTunes kütüphanesinin arkasında geliyor. Apple TV 4K’nın çıkışının ardından iTunes’da 4K HDR filmler 2017’de izlemeye sunulmuştu. Daha önce yüksek çözünürlükte içerik satın almış olan müşteriler, aynı içeriğin 4K versiyonuna da ücretsiz sahip oluyor.

Google’ın kullanıcılarına HD veya SD içerikten 4K çözünürlüğe ücretsiz yükseltme imkanı sunup sunmayacağı zamanla görülecek. Şu an için Google’dan çözünürlük yükseltmesiyle ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Aslında Google Filmler uygulaması içinde 4K çözünürlükte çeşitli içerikler var. Ancak söz konusu çözünürlük yükseltmesi şimdiye kadar sadece HD çözünürlükte sunulmuş olan içerikleri ilgilendiriyor gibi görünüyor. 4K çözünürlüklü filmleri oynatmak için tabii ki, 4K destekli bir cihaza da ihtiyaç duyulacaktır.

Bu arada Google’ın, Google Play markasını tamamen kaldırmayı planladığı şeklinde dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Tüm multimedya içerik sunumunu YouTube markası altına kaydırma durumu söz konusu olabilir. Google Play Müzik de yavaş yavaş YouTube Music servisinin altına kayıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER