Teknoloji

Google Play Aile Kütüphanesi faaliyete geçti

google play aile kutuphanesiGoogle Play Aile Kütüphanesi ile ilgili haberler bundan iki hafta önce gündeme gelmişti. Söz konusu haberlerde özelliğin temmuz ayı içinde faaliyete geçmesinin planlandığı belirtilmişti. Bu öngörüler gerçeğe dönüştü. Google özelliğin aktif hâle geldiğini resmen duyurdu. Aile Kütüphanesi, Google Play üzerinden satın alınan içerik ve uygulamalar için gelişmiş paylaşım özellikleri sunuyor.

Kısa bir kurulum işleminin ardından bir aile üyesinin Google Play Store üzerinden gerçekleştirdiği uygulama ve içerik alışverişlerinden tüm aile fertleri faydalanabilecek.

Google Play Aile Kütüphanesi bireyselliğe de izin veriyor

Aile Kütüphanesi için kayıt yapılırken kullanıcılardan öncelikli olarak geçerli bir kredi kartına ait bilgileri girmeleri isteniyor. Aile üyeleri tarafından yapılan paylaşımların bedeli bu kart üzerinden tahsil ediliyor. Ancak aile yöneticisinin elinde bu alışverişleri onaylama veya geri çevirme gibi yetkiler bulunuyor. Aile hesabının yöneticisi, diğer üyelere kendi hediye veya kredi kartlarını kullanma konusunda da izin verebiliyor. Aile üyeleri diledikleri takdirde satın aldıkları içeriklerin paylaşıma açılmasını engelleyip kendilerine saklayabiliyor.

Google Play üzerinden satın alınan uygulama ve içerikler, Aile Kütüphanesi üyelerinin Android cihazlarına otomatik olarak eş zamanlanacak. iOS kullanıcıları ise paylaşıma sadece kitap, film ve TV programlarında dahil olabilecek. Servisin ilk gruba dağıtımının 48 saatlik bir süre içinde tamamlanması öngörülüyor. Türkiye’deki kullanıcılar şu an için bu hizmetten faydalanamıyor. Servis ilk etapta 12 ülkede kullanılabilecek.

Google Play Aile Kütüphanesi’nin Google Play Müzik için geçtiğimiz aralık ayında devreye sokulan aile planından ayrı bir hizmet olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER