Teknoloji

Google Pixel Watch akıllı saatin tanıtımı için yeni iddia

google pixel watch

Google’ın Pixel Watch adıyla anılan bir akıllı saat üzerinde çalıştığı çok uzun süredir konuşuluyor. Son zamanlardaki haberlerin odak noktası ise bu saatin tanıtılacağı tarih. Yeni bir iddiaya göre, Google Pixel Watch tanıtımı konusunda iki aşamalı bir strateji izleyecek.

Ünlü duyumcu Jon Prosser, Google’ın Pixel Watch’u önümüzdeki mayıs ayında I/O geliştirici konferansında duyuracağı ancak burada saatle ilgili fazla bilgi vermeyeceğini iddia etti. Şirketin bu etkinlikteki asıl yıldızı Pixel 6a akıllı telefon olacak gibi görünüyor.

Pixel Watch’un asıl tanıtımı ise Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ile birlikte olacak. Bu etkinliğin de ekim ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Prosser’in bu iddiasını destekleyecek somut bir kanıt bulunmuyor. Ancak Google’ın Pixel Watch’u önce I/O geliştirici konferansı I/O’da duyurarak geliştiricilere saatin uygulamalarını hazırlamak için zaman sağlaması mantıklı görünüyor.

Apple da benzer bir yaklaşımı uyguluyor. Haziran ayında WWDC etkinliğinde yeni yazılımlarında kullanıcılara sunacakları konusunda bilgi veren şirket, geliştiricilere de sundukları deneyimi yeni yazılımlara uyumlu hâle getirmelerini sağlayacak süreyi sağlıyor.

Google Pixel Watch hakkında henüz hiçbir resmi işaret veya ipucu verilmiş değil. Ancak Prosser’in iddiası doğruysa, mayıs ayından önce saatle ilgili yeni bilgilerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER