Teknoloji

Google Pixel Watch akıllı saati bekleyenleri üzecek iddia

google pixel watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel Watch hakkındaki söylentiler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu söylentilere rağmen, Google’dan akıllı saat hakkında şimdiye kadar resmi bir işaret gelmiş değil. Pixel Watch’un 19 Ekim’de Pixel 6 serisi telefonlarla birlikte tanıtılabileceği konuşulsa da, bu beklenti de gerçeğe dönüşmeyeceğe benziyor.

Ünlü duyumcu Max Weinbach, Pixel Watch’un kullanıcılarla buluşacağını, ancak bunun hemen olmayacağını belirtti. 6 ay önce bahsettiği çip sıkıntısının hâlâ sürdüğünü söyleyen Weinbach, Pixel Watch’un daha ileri bir tarihte çıkabileceğini veya tamamen önümüzdeki yıla bırakabileceğini dile getirdi.

Çok uzun süredir konuşulan Pixel Watch için en somut paylaşım geçtiğimiz nisan ayında Jon Prosser’den gelmişti. Akıllı saate ait olduğu belirtilen görseller, yuvarlak ekranı ve saat kurma kolu gibi detayları görmeyi sağlamıştı.

Google’ın Wear OS’ten sorumlu mühendislik direktörü Miles Barr, 2018’de yaptığı bir açıklamada şirketin akıllı saat çıkarma gibi bir planı olmadığını belirtmişti. Barr o dönem iş ortaklarına odaklandıklarını söylese de, daha sonrasında işler değişmişti.

Bu açıklamadan bir süre sonra ünlü duyumcu Evan Blass, Pixel Watch için hazırlıkların başladığını iddia etmişti. Bundan bir süre sonra da, Google giyilebilir ürün üreticisi Fitbit’i satın almıştı. Bu da Google’ın kendi akıllı saattini üretmeye yaklaştığını düşündürmüştü.

Ekim ayının ilk günlerinde ise Google’ın akıllı saatini Pixel 6 serisiyle birlikte tanıtabileceği iddiası gündeme gelmişti. Şirket bundan kısa bir süre sonra Pixel 6 serisinin 19 Ekim’de resmiyet kazanacağını doğrulamıştı.

Pixel Watch uzun süredir konuşulsa da, saatin teknik özellikleri konusunda ortada bir bilgi bulunmuyor. Bunda Google cephesinden saatin varlığına dair net bir açıklamanın gelmemesi de etkili olmuş olabilir.

Google Pixel Watch, her şeye rağmen, 19 Ekim’deki etkinlikte gözler önüne çıkabilir. Ancak saatin piyasaya sürülmesi daha ileri bir tarihe bırakılabilir.

İLGİLİ HABERLER