Manşetler

Google Pixel Watch 2 ile tanışmak için çok uzun süre beklemek gerekmeyecek

google pixel watch 2

İlk Pixel Watch‘un çıkması için çok uzun süre beklemek gerekmişti. Ancak Google Pixel Watch 2 için bekleyiş fazla uzun olmayacak gibi görünüyor. 9to5Google sitesinin haberine göre, Pixel Watch 2 önümüzdeki sonbaharda Pixel 8 serisi akıllı telefonlarla birlikte resmiyet kazanacak.

Detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Google uzun süredir yeni nesil Pixel serisi telefonlarını ekim ayında tanıtıyor. Şirket birinci nesil Pixel Watch hakkındaki ilk detayları geçtiğimiz yıl I/O konferansında paylaşmıştı. Bu durumun I/O 2023’te Pixel Watch 2 için tekrarlanması da sürpriz olmayacaktır.

Pixel Watch 2’nin önünde büyük bir gelişim alanı olduğunu söylemek gerekiyor. Mevcut Pixel Watch’un kalbinde Samsung’un 2018 çıkışlı Exynos 9110 işlemci bulunuyor. Bu işlemci Pixel Watch’un özellikle verimlilik konusunda Apple Watch’un ve diğer Wear OS saatlerin geri kalmasına neden oluyor. Daha yeni bir işlemcinin hem pil ömrünü hem de performansı artıracağını tahmin etmek pek zor değil. Google’ın Fitbit Sense 2 gibi cihazlarda bulunan sağlık sensörlerini Pixel Watch 2’ye de yerleştirmesi bekleniyor. Buna ek olarak, Pixel Watch için sadece 41 mm kasa boyutu seçeneği mevcut. Ancak Pixel Watch 2 ile birlikte daha büyük bir seçeneğin de listeye eklenmesi bekleniyor.

Google Pixel Watch 2’de yazılım deneyimi de değişebilir

Yazılımın da Google’ın yeni akıllı saatinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Android 14’ün çıkış öncesi sürümleri, Wear OS’te Android 12’den beri mevcut olan uyarlanabilir Material You renk temalandırmasının tercih edileceğini gösteriyor. Google’ın henüz Pixel Watch’ta kandaki oksijen seviyesini ölçme ve gece boyunca vücut sıcaklığını ölçme gibi özellikleri aktif hâle getirmediğini belirtmekte de fayda var.

Google Pixel Watch 2 için beklentilerin yüksek olduğu rahatlıkla söylenebilir. İnternet devinin bu beklentileri karşılama konusunda nasıl bir iş çıkaracağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER