Teknoloji

Google Pixel serisi için ikinci bir katlanabilir telefon hazırlıyor

google pixel fold

İddialara göre, Google Pixel serisi için ikinci bir katlanabilir telefon hazırlıyor. 9to5Google sitesinin haberinde telefonun “Jumbojack” kod adıyla geliştirildiği ve izlerinin “Android 12.1” kodlarında görüldüğü belirtiliyor. Google’ın “Passport” ismiyle başka bir katlanabilir telefon geliştirdiğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti.

Jumbojack hakkında şimdilik bilinen pek fazla şey yok. Ancak 9to5Google’ın haberinde bir-iki önemli detay yer alıyor. Bunlardan biri, telefonda çift ekranın bulunacağı. Söz konusu ekranlardan birinin telefon katlandığında devre dışı kalacağı belirtiliyor. Bu da akıllara Samsung’un Z Flip serisi katlanabilir telefonlarını getiriyor. Ekran büyüklükleri ve teknik özellikler konusunda ise henüz net bir bilgi verilmiş değil.

Google’ın seçtiği Jumbojack kod adının da telefonun tasarımına yönelik bir referans olabileceği söyleniyor. ABD’deki “Jack in the Box” isimli restoran zincirinin menüsünde “Jumbo Jack” isimli bir burger bulunuyor. Bu da telefonun tıpkı Z Flip serisi gibi “hamburger” görünümünde olabileceği şeklinde yorumlanıyor. Yine de, bu yoruma biraz temkinle yaklaşmak gerekiyor.

Google’ın ilk katlanabilir telefonunu bu yıl bitmeden tanıtacağı bir süredir konuşuluyor. Bunun “Passport” kod adlı cihaz olması bekleniyor. Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu ise büyük ihtimalle önümüzdeki ay içinde gözler önüne çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER