Teknoloji

Google Pixel serisinin gelişmiş sensörleri geri dönecek

google pixel

Google’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 799 dolarlık Pixel 4’te yerleşik bir radar mevcuttu. Yeni tanıtılan 699 dolarlık Pixel 5‘te ise böyle bir sensör bulunmuyor. Sensörlerle doldurulmuş büyük çerçeveden vazgeçen Google, Pixel 5’te daha ince çerçeveli ve kamera delikli bir ekrana geçiş yaptı. Böylelikle kullanıcılara daha fazla ekran alanı sağlansa da, Google’ın Apple’ın Face ID’sine yanıtı olan “Motion Sense” özelliği ortadan kalktı.

Ancak The Verge sitesine konuşan Google’ın donanım şefi Rick Osterloh, Project Soli’nin ve hareketle kontrol özelliklerinin geri geleceğini belirtti. Google şu an için fiyatı artırmamak adına bu özelliklerden vazgeçmiş gibi görünüyor.

Osterloh, bu özelliklerin yeni bir telefonla geri dönüp dönmeyeceği konusunda bilgi vermedi. Ancak kısa süre önce ortaya çıkan bir ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgesi, şirketin bu teknolojileri bir Nest termostatta kullanabileceğini göstermişti.

Pixel 5’i satın alanların Google’ın hareketle kontrol özelliklerinin yokluğunu arayacağı konusunda iddialı ifadeler kullanmak pek kolay değil. Söz konusu özellikler hiçbir zaman Google’ın en başta anlattığı kadar ileri düzeye ulaşamamıştı. Bunda Pixel 4 XL’in satışının çıkışından 10 ay sonra durdurulmasının da etkili olduğu söylenebilir.

Pixel 4 incelemelerinde özellikle Soli radarın yüz tanıma konusunda ne kadar hızlı bir iş gördüğüne dikkat çekilmişti. Bazı incelemelerde Pixel 4’ün yüz tanıma özelliğinin Apple’ın Face ID’sinden daha iyi çalıştığı belirtilmişti.

Google’ın Soli radarından vazgeçmemesine de şaşırmamak gerekiyor. Şirket, bu proje üzerinde beş yıldır çalışıyor.

699 dolar karşılığında Google Pixel 5 alanlar, 349 dolarlık Pixel 4a’da da bulunan arka paneldeki parmak izi tarayıcısıyla telefonlarının kilidini açabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER