Teknoloji

Google Pixel Fold ile birlikte geliştirdiği diğer katlanabilir telefonu iptal ettiğini doğruladı

google pixel fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel Fold kısa süre önce resmen gözler önüne çıkmıştı. Daha öncesinde uzun süre boyunca internet devinin iki farklı katlanabilir telefon geliştirdiği söylense de, şirket sadece tek bir telefonu tanıtmakla yetinmişti. Şirket uzun yıllar boyunca iki farklı katlanabilir telefon üstünde çalışıldığını doğruladı.

Pixel Fold’u geliştiren ekibin diğer katlanabilir telefonu da geliştirdiği belirtilirken, bu cihazdan “yeterince iyi olmadığı” için vazgeçildiği ve asla piyasaya çıkmayacağı ifade edildi. Google’ın “en az piyasadaki diğer katlanabilir telefonlar kadar iyi” olduğunu düşündüğü Pixel Fold ile yürümeyi seçtiği belirtildi.

Bütün bu açıklamalar, Google’ın resmi “Made by Google” podcast’inde yapıldı. İtiraf niteliğindeki bu açıklamalar dışında iptal edilen katlanabilir telefon hakkında başka bir detay paylaşılmadı. Bu telefonun tasarımının neye benzediği konusunda bir bilgi verilmedi.

Google Pixel Fold hangi özelliklere sahip?

Google Pixel Fold’da 120 Hz OLED ekranlar bulunuyor. Telefonun dış ekranı 5.8 inç, katlanabilir ekranı ise 7.6 inç büyüklüğünde. Tensor G2 işlemci, 12 GB RAM, 48 megapiksel ana kamera gibi özellikler de telefonda kullanıcıları bekliyor. Pixel Fold’un ABD fiyatı 1799 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER