Teknoloji

Google Pixel Buds Pro kablosuz kulaklığı yeni renk seçenekleri ve özelliklerle güncelledi

google pixel buds pro 2

Google Pixel Buds Pro kablosuz kulaklığını da Pixel 8 ve Pixel 8 Pro akıllı telefonlarını tanıtırken yenilemeyi ihmal etmedi. Şirket, Pixel Buds Pro için porselen ve mavi olmak üzere iki yeni renk seçeneği sunarak renk skalasını yeni telefonlarıyla uyumlu hâle getiriyor.

Ancak Pixel Buds Pro’daki yenilikler sadece kozmetik değişikliklerle sınırlı kalmıyor. Google, önümüzdeki birkaç hafta içinde Pixel Buds Pro kullanıcılarıyla buluşacak bazı yeni özellikler de duyurdu. Listenin başında konuşma algılama özelliği bulunuyor. Tıpkı Sony ve Apple gibi markaların kulaklıkları gibi, Pixel Buds Pro da artık kullanıcısının konuşmaya başladığını otomatik olarak algılayacak ve bu noktada şeffaf moda geçerek dinlenen müziği durduracak.

Konuşma kesildiğinde müzik kaldığı yerden devam edecek ve gürültü engelleme modu yeniden çalıştırılacak. Konuşma algılama özelliğinin opsiyonel olduğunu ve kullanıcılar tarafından devredışı bırakılabileceğini belirtmekte fayda var.

Google yaptığı iki dokunuşla Pixel Buds Pro’nun sesli görüşmelerdeki ses kalitesini de yukarıya çekiyor. Bunlardan ilki, Google’ın Bluetooth Süper Geniş Bant desteği sunmaya başlaması. Böylelikle sesler için bant genişliği ikiye katlanıyor ve konuşmacının sesi karşı tarafa daha dolgun ve net gidiyor. Google bu özelliğin Pixel 8 serisi ve daha sonra çıkacak telefonlarda destekleneceğinin altını çiziyor.

Buna ek olarak, Pixel Buds Pro artık aramalar sırasında arka plan gürültüsünü azaltmak için Google’ın Clear Calling ses geliştirme teknolojisini destekliyor.

Google Pixel Buds Pro çok yüksek sesle müzik dinleyenleri uyaracak

Şirket ayrıca, “zaman içinde ne kadar yüksek sesle müzik dinlediğinizi” özetleyen yeni dinleme istatistikleriyle kullanıcıların işitme sağlığı konusunda dikkatli olmalarını sağlamaya çalışıyor. Pixel Buds Pro sahipleri, ses seviyesini azaltmanın iyi bir fikir olduğu durumlarda telefonlarında bir bildirim görecek. Buna ek olarak, mobil oyun tarafında da bazı yenilikler söz konusu. “Uyumlu” oyunlar başlatıldığında otomatik olarak düşük gecikme modu aktive edilecek.

Google Pixel Buds Pro yeni özelliklerine önümüzdeki günlerde yazılım güncellemesi aracılığıyla kavuşacak. Kulaklığın yeni renk seçenekleri içinse şimdiden ön sipariş verilebiliyor. Pixel Buds Pro, ABD’de 149.99 dolar karşılığında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER