Teknoloji

Google Pixel ailesi için yeni tablet ve dizüstü bilgisayarlar yolda

google pixel slate tablet

Google Pixel Slate dönüştürülebilir tabletin veya Pixelbook dizüstü bilgisayarın yeni versiyonunu bekleyenler için haberler iyi. Geçtiğimiz ay çıkan haberlerde şirketin tablet ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışan donanım ekibini küçülttüğü ve bu birimdeki çalışanları başka projelere kaydırdığı iddia edilmişti. Ancak şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yeni tablet ve dizüstü bilgisayarların yolda olduğunu doğruladı.

Google, “Cloud Next 2019” adını verdiği etkinliğinde de gelecekte çıkaracağı donanım ürünlerinin potansiyelini tartıştı. Ofis dışından çalışan personel hakkında Pixelbook ürün müdürü Steve Jacobs, şu ifadeleri kullandı: “Pixelbook ve Pixel Slate ile bulutun öncelikli olduğu bu dönemde ofis dışından çalışanlara yardımcı olacak bazı özel şeyler sunabileceğimizi düşünüyoruz.”

Yapılan incelemelerde Pixel Slate’in yazılım deneyimi kafa karıştırıcı ve yorucu olarak tanımlanmıştı. Ancak Google yöneticileri bu tarz cihazların inovasyona ilham verebileceğini belirtmiş ve rahatsız edici unsurların temizlenebileceğinin ipucun vermişti. Pixelbook cephesinde ise aynı fiyat segmentindeki rakiplerle mücadele edebilmek için bir donanım değişikliği gerekiyor. Bu noktada Pixelbook’un etkileyici bir bulut cihazı olduğunu da söylemekte fayda var.

Google Pixel serisinde de bulut açılımına uygun hamleler yapacak gibi görünüyor. Stadia ile bulut yetenekleri konusunda umut veren Google’ın yapacakları merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER