ManşetlerTeknoloji

Google Pixel 9 serisinde üç model sunmayı planlıyor

google pixel 9 pro xl

Google Pixel 9 serisinde üç farklı modeli piyasaya sürerek akıllı telefon stratejisini değiştirmeyi planlıyor gibi görünüyor. 91Mobiles sitesinin haberine göre; seride Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL adını taşıyan üç model sunulacak. Site Pixel 9 Pro XL modeline ait olduğunu belirttiği bir görsel de paylaştı.

Google, 2019’a kadar daha büyük Pixel telefonları için XL markasını kullanmıştı. Ancak şirket sadece tek bir model sunduğu Pixel 5 serisiyle XL markasından vazgeçmişti. Buna ek olarak, 2021’den itibaren Pro markasının tercih edilmesiyle birlikte XL markası tamamen rafa kaldırılmıştı.

Şimdi ise Google’ın Apple’ınkine benzer bir strateji izleyeceği ve Pro katmanında iki farklı model sunacağı anlaşılıyor. Bunun için de XL markası mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Pixel 9 Pro XL’in 6.5 inç, Pixel 9 Pro’nun 6.1 inç, Pixel 9’un da 6.03 inç ekranla geleceği söyleniyor.

Mevcut Pixel 8 Pro’nun 6.7 inç ekrana sahip olması nedeniyle bu aslında XL modeli için hafif bir küçülme anlamına geliyor. Ancak bazı insanlar için 8 Pro çok büyük bir telefon, dolayısıyla Google’ın daha iyi bir denge kurmaya çalıştığı söylenebilir. Her iki “Pro” Pixel 9’un arkasında üçlü kamera sistemi yer alacak. Dolayısıyla, Google’ın en iyi fotoğrafçılık özelliklerini daha kompakt bir boyutta sunma zamanı gelmiş olabilir.

Google Pixel 9 serisi sonbaharda tanıtılacak

Google Pixel 9 serisiyle tanışmamıza daha uzun bir zaman olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şirketin bu serinin üyelerini sonbaharda tanıtması bekleniyor. Pixel 8A ve Pixel Fold 2 modellerinin ise mayıs ayında I/O 2024 etkinliğinde tanıtılabileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER