Teknoloji

Google Pixel 9 görselleri dikkat çekici değişiklikleri gösteriyor

google pixel 9

Google Pixel 9 Pro’ya ait olduğu söylenen CAD tabanlı görsellerin ortaya çıkmasından kısa süre sonra serinin daha küçük ve daha uygun fiyatlı üyesi olan Pixel 9 Pro’ya ait görseller de internete sızdı.

Pixel 8’den farklı olarak, Pixel 9 üç arka kamerayla gelecek. Bu kameralardan birisinin periskop zoom lens olması bekleniyor. Bunun standart Pixel telefonlar için önemli bir sıçrama olduğunu belirtmek gerekiyor. Böylelikle Pixel 9’un Pixel 9 Pro’ya yaklaşacağı anlaşılıyor.

Google’ın Pixel 9’da düz kenarları tercih etmesi de dikkat çekiyor. Bu şirketin Apple tarafından başlatılan bir trendin takipçisi olduğu anlamına geliyor. Google Pixel 8’de kavisli bir çerçeveyi tercih etmişti.

google pixel 9

Kamera modülündeki değişim de göze çarpıyor. Artık çerçeveyle bütünleşmeyen modül, artık tamamen oval bir görünüme sahip. Panelin neredeyse tamamını kaplayan bu modül, metalden yapılmışa benziyor. Bu tasarım daha önceki Pixel telefonlara benzemese de, karşımızdakinin Pixel serisinden bir cihaz olduğu anlaşılıyor.

Ön tarafta da düzlük nedeniyle çerçeveyi görmek mümkün oluyor. Ekranın etrafındaki çerçevenin kusursuz bir simetriye sahip olması dikkat çekiyor. Panelin orta üst kısmındaki yuvarlak delik de telefonun ön kamerasını barındırıyor.

google pixel 9

Google Pixel 9, Pixel 8’den daha küçük bir ekranla gelecek

Bu görsellerle birlikte yapılan paylaşıma göre, Pixel 9’un 152.8 x 71.9 x 8.5 mm boyutlarına sahip olması bekleniyor. Bu da telefonun selefine kıyasla daha uzun, geniş ve ince olacağı anlamına geliyor. 6.1 inç büyüklüğündeki ekran Pixel 8’dekine kıyasla daha küçük olsa da, görüntü oranının farklı olması bekleniyor.

google pixel 9

Google Pixel 9 hakkındaki diğer detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak telefonun sonbaharda tanıtılacağını düşününce buna çok şaşırmamak gerekiyor. Önümüzdeki aylarda Pixel 9 ve ve Pixel 9 Pro hakkında çok daha fazla detayın gün yüzüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER