Teknoloji

Yeni Google Pixel 8a sızıntısıyla özellikler bir kez daha doğrulanıyor

google pixel 8a

Google Pixel 8a çok büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta tanıtılacak. Akıllı telefonla ilgili pek çok detay daha önce sızıntılar sayesinde görülmüştü. Yeni bir sızıntı hem daha önceki sızıntılarda görülen bilgileri gösteriyor hem de renk seçeneklerinden birinin adının daha önce söylenenden farklı olduğunu gözler önüne seriyor.

Pixel 8a’nın kalbinde tahmin edildiği gibi Tensor G3 işlemci olacak. Akıllı telefon 6.1 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü OLED ekranla gelecek ve bu ekranı Gorilla Glass 3 cam koruyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 2000 nit.

Telefonun pil kapasitesi 4492 mAh olacak. Bu kapasite 4500 mAh olarak pazarlanacak. Google’ın 24 saatten uzun pil ömrü ve Ekstrem Pil Koruma modu ile 72 saat pil ömrü vadedeceği söyleniyor. Qi kablosuz şarj desteği de Pixel 8a’da mevcut olacak.

Daha önceki sızıntılarda akıllı telefonun yedi yıl boyunca güvenlik yaması alacağı görülmüştü. Yeni sızıntıda sadece güvenlik yamalarının değil yazılım güncellemelerinin de yedi yıl boyunca devam edeceğinin bilgisi veriliyor.

Pixel 8a’nın kamera sistemi de Pixel 7a ile aynı olacak. Akıllı telefonda ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 13 megapiksel ön kamera da sistemi tamamlayacak.

Magic Editor, En İyi Çekim ve Ultra HDR yeni kamera özellikleri olarak Pixel 8a’da karşımıza çıkacak. Gece Görüşü, Sihirli Silgi, Fotoğrafın Bulanıklığını Giderme, Portre Işığı, Portre Modu ve Sihirli Ses Silgisi ise yeni modelde de kullanıcıları bekliyor.

Google Pixel 8a renklerinden birini farklı isimle sunacak

Google Pixel 8a için Obisdyen, Porselen, Körfez ve Aloe olmak üzere dört renk seçeneği sunulacak. Daha önce “Nane” adıyla anılan yeşil rengin Google tarafından “Aloe” adıyla pazarlanacağı da son sızıntının gösterdikleri arasında bulunuyor. 128 ve 256 GB depolama alanı seçenekleriyle gelecek olan telefonun ABD’de 499 veya 559 dolar karşılığında satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER