Teknoloji

Sızan Google Pixel 8a görsellerinde kalın ekran çerçevesi dikkat çekiyor

google pixel 8a

Google Pixel 8a hakkındaki sızıntı ve söylentiler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Kısa süre önce art arda telefona ait olduğu söylenen özellik listeleri internete sızmıştı. Kısa süre önce Google’ın ABD’de verdiği bir reklamda da telefonu görmek mümkün olmuştu. Bu sızıntılara şimdi de iki yeni görsel eklendi.

Söz konusu görsellerde telefonun hem önü hem de arkası görülebiliyor. Görsellerdeki renk seçeneğinin Obsidyen adıyla sunulması bekleniyor. Bunun Google dilinde siyah anlamına geldiğini belirtmekte fayda var.

Arka panel görseli pek şaşırtıcı bir şey göstermiyor. Kamera vizörü çerçevenin bir tarafından diğer tarafına doğru uzanıyor. Burada iki sensör ve dairesel LED flaş yer alıyor. Bunlar dışında sadece Google’ın G logosu arka panelde görülüyor.

Ön tarafta ise ekranın etrafındaki çerçeve hemen dikkat çekiyor. Özellikle alt çerçeve biraz kalın görünüyor. Google’ın yazılım ve kamera kalitesiyle bu kalın çerçeveyi arka plana itmesi muhtemel görünüyor. Pixel 7a ile karşılaştırma yapıldığında ekran çerçevesinin çok kötü olmadığını da söylemek gerekiyor. Ancak Pixel 8a’nın Asya ve Avrupa’daki potansiyel rakiplerinin ekran çerçeveleri çok daha ince durumda.

Google Pixel 8a hangi özelliklerle gelecek?

Google Pixel 8a için Obsidyen dışında Porselen (beyaz) ve Körfez (mavi) renk seçenekleri sunulacak. Akıllı telefonun kalbinde Tensor G3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. 6.1 inç 120 Hz OLED ekran, 128 veya 256 GB depolama alanı, 64 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel ön kamera ve 27W şarj destekli 4500 mAh pil de telefonda kullanıcıları bekleyen özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER