Teknoloji

Google Pixel 8A daha parlak ve hızlı ekranla gelecek

google pixel 8a

Google I/O etkinliğini bu yıl 14 Mayıs’ta gerçekleştirecek. Şirketin bu etkinlikteki ana odak noktasının yapay zeka olması beklense de, bazı ürün duyuruları da yapılacak. Google Pixel 8A da duyurulması öngörülen ürünler arasında yer alıyor. Yeni bir sızıntı, akıllı telefonun ekran özelliklerine ışık tutuyor.

Duyumcu Kamila Wojciechowska tarafından yapılan paylaşıma göre, Pixel 8A yenileme hızı 120 Hz olan bir ekranla gelecek. Ekranın Pixel 7A’ya kıyasla daha parlak olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. Wojciechowska’nın Pixel Fold’un görüldüğü bir videoyu resmi duyurudan önce paylaşması, son iddiasının itibarını artırıyor.

Wojciechowska’nın Android Authority sitesi için yazdığı yazıya göre, Pixel 7A’da 1000 nit olan maksimum parlaklık seviyesi 8A’da 1400 nite yükselecek. Buna ek olarak, USB-C girişi üzerinden sınırlı da olsa DisplayPort desteği sunulacak. Pixel 7A, Pixel 7 serisine kıyasla daha gelişmiş kameralarla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak Pixel 8A’de böyle bir durumun söz konusu olmayacağı ve geçen yıla ait kamera sisteminin korunacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Pixel 8A yuvarlatılmış köşelerle gelecek. Tensor G3 işlemci taşıması beklenen telefon, selefi Pixel 7A gibi 6.1 inç bir ekrana sahip olacak. Söylentilere bakıldığında Pixel 8A’nın Pixel 8’in çok daha kompakt ve uygun fiyatlı bir versiyonu olacağı rahatlıkla anlaşılıyor.

Google Pixel 8A yapay zeka özellikleri sunacak mı?

Pixel 8’de Pixel 8 Pro’ya kıyasla daha az yapay zeka özelliği bulunuyor. Wojciechowska’ya göre, Google Pixel 8A içindeki Tensor G3 işlemci, Pixel 8’dekine kıyasla biraz daha kalın olacak ve daha fazla ısınacak. Yapay zeka özelliklerinin Pixel 8A’da sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER