Teknoloji

Google Pixel 8a’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar ortaya çıktı

google pixel 8a

Google Pixel 8a’nın tanıtımı için 2024’ü beklemek gerekiyor. Zira Google henüz Pixel 8 ve 8 Pro’yu bile tanıtmış değil. Ancak bu durum, Pixel 8a hakkındaki sızıntıların etrafta dolaşmasını engellemiyor. Kısa süre önce akıllı telefona ait Geekbench benchmark testinin sonucu internete sızmıştı. Bunlara şimdi de telefona ait olduğu söylenen ve oldukça gerçekçi görünen fotoğraflar eklendi.

Fotoğraflarda Pixel 8a mavi renk seçeneğiyle boy gösteriyor. Tasarımın Pixel 6a ve 7a modellerine benzer olduğu hemen fark ediliyor. Çıkıntılı kamera modülü bu modelde de varlığını koruyor. Ancak ön tarafa bakıldığında Google’ın bazı değişiklikler gerçekleştirdiği görülüyor.

İlk olarak Google’ın kasayı biraz daha yuvarlaklaştırdığı ve görece keskin köşelerden vazgeçtiği göze çarpıyor. Olumsuz bir değişiklik olarak ekran çerçevesinin biraz daha kalınlaştığı fark ediliyor. En azından sızan görseller bunun işaretini veriyor. Pixel 8a “uygun fiyatlı” bir cihaz şeklinde lanse edilecek olsa bile, kalın çerçevelerin telefonun satış cazibesini düşüreceği söylenebilir.

Google Pixel 8a Tensor G3 işlemciyle gelecek

Google Pixel 8a’nın kalbinde şirketin yeni işlemcisi Tensor G3’ün olacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Bu işlemcinin resmi duyurusu da önümüzdeki hafta Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile yapılacak. İnternet devinin daha önceki “Pixel a” telefonlarındaki tercihlerini düşününce Tensor G3’ün varlığı kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER