Teknoloji

Google Pixel 8 serisi Tensor G3 ile aşırı ısınma sorunu yaşamayabilir

google tensor g4

Google’ın Pixel telefonlarında kullandığı Tensor serisi işlemciler ilk günden bu yana şirket için sorun teşkil ediyor. Performans bakımından rakiplerinin gerisinde kalan işlemci, aynı zamanda telefonun aşırı ısınmasına yol açıyor. Ancak ilk nesil Tensor’da ve Tensor G2’de görülen aşırı ısınma sorununun Google Pixel 8 serisinde kullanılacak Tensor G3 ile birlikte ortadan kalkacağı söyleniyor.

Tensor G3, Samsung tarafından üretilen ve FO-WLP teknolojisini barındıran ilk çip olacak. Söz konusu teknoloji bir çipin termal ve elektrik performansını iyileştiriyor. Bu noktada FO-WLP’nin yeni bir şey olmadığını ve TSMC gibi çip üreticileri tarafından 2016’dan bu yana kullanıldığını belirtmekte fayda var. Qualcomm ve MediaTek gibi üreticilerin bu teknolojiye sahip çok sayıda popüler çipi mevcut.

FO-WLP sayesinde Tensor G3’ün diğer Tensor işlemcilere karşı nasıl bir üstünlük sağlayacağı şu an için bilinmiyor. Ancak sıcaklık yönetiminin iyileştirilmesinin yeni nesil Pixel telefonlar için her türlü iyi bir haber olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Tensor G3’ün sıcaklık yönetimi dışında başka konularda da Tensor G2’nin üstüne çıkması bekleniyor. İşlemcide dokuz çekirdeğin bulunacağı, ana çekirdek görevini gören Cortex-X3’ü dört adet Cortex-A510 ve dört adet Cortex-A715’in tamamlayacağı söyleniyor. Bu çekirdek dizilimiyle Tensor G3’ün Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’ye yakın bir performans sunacağı belirtiliyor. Görsel yükü ise Arm Immortalis G715 GPU’nun üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Google Pixel 8 serisi 4 Ekim’de tanıtılacak

Tensor G3’ün performansı hakkında daha net bilgiler edinmek için Google Pixel 8 serisinin 4 Ekim’deki tanıtımını beklemek gerekiyor. Etkinliğin ardından Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun çıkışıyla birlikte Tensor G3’ün performansını daha somut şekilde değerlendirmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER