Teknoloji

Google kayıpsız ses desteğini yakında Pixel 8 serisine getirecek

google Pixel 8

Google, kayıpsız USB ses desteğini Android 14 beta 2 sürümüyle duyurmuştu. Bu özellik, uyumlu USB kablolu kulaklıklar ile üst sınıf bir ses deneyimi yaşamayı mümkün kılıyor. Kayıpsız ses desteğiyle sıkıştırılmamış müzikleri orijinal hâliyle dinleyebilmek mümkün olacak. Google Pixel 8 serisinde ve diğer markaların Android telefonlarında kayıpsız USB ses desteğinden yakında faydalanılabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama, Reddit’te kullanıcılardan gelen soruları yanıtlayan şirketin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke tarafından yapıldı: “Temel olarak kayıpsız USB sesin yaptığı şey biraz mükemmel ses sağlamaktır. Böylece ses, ses mikserini, herhangi bir işlem efektini vb. atlar. İşletim sistemi desteğini ekledik. Bu nedenle bir sonraki adımda cihaz üreticilerinin ve uygulama geliştiricilerinin desteği gerekiyor.”

Burke, Pixel 8 ve 8 Pro’nun gelecekteki yazılım uygulamalarıyla birlikte kayıpsız bir mod kazanmasının beklendiğini söyledi. Ancak bu gerçekleşmeden önce, uygulama geliştiricilerinin bu özellikten yararlanabilmesi için kayıpsız sese yönelik yeni API’ye geçiş yapmaları gerekecek. Bu geçişin ardından sesin mikser, ses ayarı veya işleme efektleri olmadan doğrudan USB zerinden gönderimi mümkün olacak.

Google Pixel 8 sahipleri kayıpsız ses deneyimini hangi servislerde yaşayabilecek?

Bu özellik Google Pixel 8 serisine ve diğer Android 14 telefonlara geldiğinde kullanıcılar, ses dosyalarına erişimleri olması veya Tidal, Apple Music ve Amazon Music gibi kayıpsız ses desteği sunan müzik platformlarına abone olmaları koşuluyla kablolu kulaklıkları cihazlara bağlayıp kayıpsız ses dinleyebilecek. Spotify’ın da Spotify HiFi adını taşıyan ve kayıpsız ses desteği sunan yeni bir abonelik planı sunması bekleniyor

İLGİLİ HABERLER