Teknoloji

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro 12W kablosuz şarj desteğiyle gelecek

google pixel 8

Qi kablosuz şarj desteği sunan her akıllı telefon gibi, Google Pixel 8 de şimdiden Wireless Power Consortium’un sertifikalandırma sürecine girdi. Böylelikle Pixel 8 ilk kez resmi bir kayıtta görülmüş oldu. Sertifikada telefon GKWS6 model numarasıyla boy gösterirken, tasarımı konusunda bir ipucu verilmiyor. Sertifikada Pixel 8’i yerine Pixel 6’nın görseli yer alıyor.

Bu noktada ilginç bir durumdan bahsetmekte fayda var. Google’ın Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modelleri piyasaya çıktıktan bir hafta sonra Wireless Power Consortium’un veri tabanında boy göstermişti. Dolayısıyla Pixel 8 modellerinin beklenenden daha erken resmiyet kazanabileceği ihtimali de akıllara geliyor.

Sertifika, Pixel 8 modellerinin 12W kablosuz şarj desteğine sahip olacağını gösteriyor. Yeni telefonların bu yılın ilk ayında duyurulan Qi2 kablosuz şarj standardını destekleyebileceğine dair dedikodular da bu sertifikayla birlikte ortadan kalkmış oluyor.

Google Pixel 8 serisi ne zaman tanıtılacak?

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun sonbahar aylarında resmiyet kazanması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu telefonlarla ilgili çok daha fazla haber duymamız sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER