Teknoloji

Google Pixel 5’in çıkış tarihi için yeni sızıntı

google pixel 5

Google Pixel 5 ve Pixel 4a 5G için beklenen doğrulama geçtiğimiz ayın başında Pixel 4a’nın duyurusu sırasında gelmişti. Akıllı telefonların çıkışı için sonbahar ayları işaret edilirken; Vodafone Almanya’nın veri tabanındaki kayıtlar, bu iki telefonun beklenenden önce piyasaya çıkacağını gösteriyor. Kayıtlarda Pixel 5 XL’e rastlanmaması da ayrıca dikkat çekiyor.

Kayıtlara göre, Pixel 5 ve Pixel 4a 5G, 25 Eylül itibarıyla satışa sunulmuş olacak. Listede iki cihazın da sadece siyah renk seçenekleri görülse de, daha önceki sızıntılarda Google’ın bu telefonlar için iki renk seçeneği sunacağı belirtilmişti.

Alman YouTuber Techcheck ise Pixel 5 ve 4a 5G’nin fiyatları hakkında bilgi verdi. Techcheck’e göre, Pixel 5 Almanya’da 630 avro karşılığında satılacak. Bu fiyata Almanya’daki yüzde 16’lık KDV’nin de dahil olduğunu belirtmekte fayda var.

Qualcomm Snapdragon 765G işlemci taşıyacağı konuşulan bir telefon için bu fiyatın yüksek olduğu söylenebilir. Snapdragon 8 Serisi bir işlemci taşıyan Pixel 4, Almanya’da 730 avro karşılığında satışa sunulmuştu. Söz konusu cihazın mevcut satış fiyatı 530 avro seviyesinde.

Pixel 4a 5G ise Almanya’da 487 avro karşılığında satılacak. Bu fiyat, standart Pixel 4a’nın fiyat etiketinde yazan meblağdan neredeyse 150 avro daha fazla. Yine de, Pixel 4a 5G’nin Pixel 4a’dan ziyade Pixel 5’e yakın olacağı söylenebilir. Hatta Pixel 4a 5G için Google Pixel 5 XL tanımlaması yapılabilir.

Pixel 4a 5G’nin kalbinde de Snapdragon 765G işlemcinin bulunması bekleniyor. Pixel 4a’da 5.81 inç olan ekran büyüklüğünün 6.1 veya 6.2 inçe çıkması ve cihazda ultra geniş açılı bir kameranın bulunması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER