Teknoloji

Google Pixel 4a iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

google pixel 4a ifixit

Ağustos ayının ilk günlerinde tanıtılan Google Pixel 4a, iFixit tarafından ameliyat masasına yatırıldı ve parçalarına ayrıldı. Normalde Pixel 4a‘nın “üst sınıf” olmayan kasasının daha kolay açılması ve ayıklanması beklense de, Pixel 4a bu konuda beklentileri tersine çevirdi. Pixel 4a’yı açan iFixit ekibi, adeta tuzaklarla dolu bir yapboz ile karşılaştı.

iFixit ekibi, Pixel 4a’yı açmak için Pixel 3a’yla aynı yöntemi kullandı. Çok az bir ısı uygulayarak ekran kasanın geri kalanından ayrılırken, orta çerçevenin vidalarını çıkarmadan önce de ekrana bağlı tek kabloyu oldukça dikkatli şekilde çözmek gerekiyor.

Pixel 3a ve Pixel 4a arasındaki benzerlikler burada sona eriyor. Pixel 4a’nın ana kartı, orta çerçeveyle birlikte yerinden çıkıyor. Ancak bunu yaparken bir de çok sayıda ince kabloyu da hassas biçimde çıkarmak gerekiyor. Bu işlemden önce ise metal kalkan hassas biçimde yerinden çıkarılıyor.

Parçalara ayırma işleminin bundan sonraki aşamaları görece daha kolay ve hızlı ilerliyor. Pili çıkarırken biraz alkolle yumuşatma gerekiyor. Pilin altına bakıldığında ise yapışkan şeritlerin varlığı dikkat çekiyor. Tüm telefon üreticileri gibi Google’ın da pilin çıkarılmasına karşı olduğunu belirtmek gerekiyor.

iFixit, Google Pixel 4a için bir onarılabilirlik puanı vermedi. Ancak Pixel 3a’ya 6 puan veren iFixit ekibinin Pixel 4a’nın notu konusunda biraz daha cimri davranması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER