Teknoloji

Google Pixel 4 kullanıcılarının canını sıkacak ekran detayı

google pixel 4 benchmark

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL modellerinde 90Hz OLED ekranlar kullanarak daha pürüzsüz geçişler ve ekran hareketleri sunuyor. Ne var ki, şirket bu yüksek yenileme hızını Pixel 4’te ekran parlaklık seviyesine göre belirliyormuş.

Reddit kullanıcıları, Pixel 4’ün ekran parlaklık seviyesinin yüzde 75’in altına düştüğünde, yenileme hızının 60 Hz seviyesine düştüğünü keşfetmişler. Bu da ekran parlaklığı seviyesi yüksek olduğu takdirde 90 Hz’lik eksiksiz yenileme hızından yararlanılabildiğini gösteriyor.

Dış ortamdaki kullanım için fazla sorun olmayacaktır. Ne de olsa, ekran parlaklığı çoğu durumda en yüksek seviyeye çıkarılıyor. Ancak iç ortamda ekran parlaklığı otomatik olarak veya kullanıcı tercihine göre yüzde 75 veya altında oluyor.

90Hz ayarını sürekli açık tutmak mümkün

Google’ın neden yüzde 75’lik bir eşik koyduğu bilinmiyor, ancak Droidlife‘ın belirttiğine göre, geliştirici ayarlarına gidip 90Hz ayarını parlaklık seviyesinde bağımsız olarak etkinleştirmek de mümkün. Ancak bu durum da pil ömrüne olumsuz etkide bulunacaktır. Bu nedenle 90Hz ayarını sürekli açık tutmadan önce iyice düşünmenizde fayda var.

OnePlus 7T gibi diğer 90Hz OLED ekranlı Android telefonlar her zaman maksimum yenileme hızında çalışıyor. Google, Pixel 4 üzerinde belirli içerikler için ekran yenileme hızını otomatik olarak değiştireceğini söylüyor. Ancak bunun nasıl yapacağı konusunda şu an için bir bilgi vermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER