Teknoloji

Google Pixel 3 son güncellemeyle kamera sorunlarından kurtuluyor

google pixel 3

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL için yayınlanan son güncelleme, fazlasıyla ihtiyaç duyulan bazı işlevsel iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. En yeni akıllı telefonlarının performansında zaman içinde yaşanan sıkıntılar konusunda kullanıcılarından gelen şikayetleri duymuş gibi görünen şirket, güncellemeyle özellikle kamera uygulamasındaki problemleri ortadan kaldırmayı vadediyor. Son güncellemeyle Pixel 3’ün kamera uygulamasının başlama süresini kısalttığı ve genel tepkiselliğinin artırıldığı belirtiliyor.

Mart güncellemesiyle Pixel 3 telefonlarındaki depolama performansı da geliştiriliyor. Google bu sayede telefonun flaş belleğinin okuma ve yazma hızlarının optimize edileceğini de belirtiyor. Güncelleme öncesi ve sonrasını gösteren ekran görüntüleri, Google’ın güncellemeyle hatırı sayılır bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Google’ın yaptığı iki dokunuşa da fazlasıyla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekiliyor. Bazı Pixel 3 sahipleri, aylar sonra telefonun kullanıcı deneyiminin dengesizliğinden duydukları rahatsızlığı dillendiriyor. Droid Life sitesinde geçtiğimiz ay bu sorunlardan şikayet eden bir makale yayınlanırken, MKBHD de Pixel 3 kullanırken yaşadığı sıkıntıları anlattığı bir video çekmişti.

Pixel 3’ün tanıtıldığı dönemde piyasaya çıkan pek çok Android telefonda kullanıcılara 6 veya 8 GB RAM sunuluyordu. Google’ın buna rağmen Pixel 3’te sadece 4 GB RAM’e yer verilmesi tepki çekmişti. Şirket, aradan geçen dönemde ses uygulamalarının arka planda çalışırken birden kapanması gibi bazı ciddi sorunları ortadan kaldırmıştı.

Google Pixel 3 için hazırlanan son güncelleme, Bluetooth bağlantısını da biraz daha kuvvetlendiriyor. Bazı uygulamalardaki şifrelenmiş medya içeriklerinin oynatılması da güncellemeyle geliştirilen özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER