Teknoloji

Google Pixel 3 serisini etkileyen bellek yönetimi sorunu çözülecek

google pixel 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘de görülen ve uygulamaların aniden kapanmasına yol açan bellek yönetimi sorununun farkında olduğunu açıkladı. İnternet devi, sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözüleceğini duyurdu.

5 Kasım itibarıyla yayınlanan kasım ayı güncellemesinde soruna yönelik bir çözüm bulunmaması, ilgili çözümün aralık ayı güncellemesinde sunulacağını işaret ediyor. Google tarafından 9to5Google sitesine gönderilen açıklamada, önümüzdeki haftalarda yayınlanacak güncellemeyle arka planda çalışan uygulamaların aniden kapanmasının engelleneceği belirtildi.

Pixel 3 serisi için yayınlanan kasım ayı güncellemesi ise kablosu şarj konusunda yaşanan bir soruna çözüm getiriyor. Söz konusu hata nedeniyle Pixel 3 serisi Google tarafından üretilmemiş bir kablosuz şarj cihazından şarj edilirken bile “tam hız şarj oluyor” ibaresini kullanıyor. Android Police sitesinin haberine göre, artık  üçüncü tarafların kablosuz şarj üniteleri kullanılırken “yavaş şarj oluyor” ibaresi gösterilecek. Böylelikle şarj hızının 10W yerine 5W olduğu daha net biçimde aktarılmış olacak.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL kullanıcılarını etkileyen RAM sorunu, farklı uygulamalarda eş zamanlı olarak çeşitli aksiyonlar yapılmaya çalışıldığında ortaya çıkıyor. Örneğin, telefonun oldukça fazla bellek tüketen kamera uygulaması açıldığında yapay zekâ destekli kameraya bellekte yer açmak için arka planda çalışan Spotify kapatılıyor. 4 GB RAM günümüzde amiral gemisi telefonlar için standart bir bellek kapasitesi olarak kabul ediliyor. Normal şartlar altında bu kapasitenin hem kamerayı hem de Spotify’ı aynı anda çalıştırmaya yetmesi, ortadaki problemin kaynağının yazılım olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER