Teknoloji

Google yeni Pixel telefonlarını 5 Ekimde tanıtabilir

google pixel 2Google ilk Pixel telefonlarını geçtiğimiz yıl 4 Ekimde tanıtmıştı. Pixel ve Pixel XL ile olumlu geri dönüşler alan şirket, şimdi de ikinci nesil Pixel telefonlarını sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in tanıtım tarihine ilişkin en somut iddia, güvenilir bir isimden geldi.

Paylaştığı bilgilerin doğruluğuyla ünlenen duyumcu Evan Blass, ikinci nesil Pixel telefonlarının tanıtım tarihini Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Google’ın Pixel 2 ve Pixel 2 XL’i 5 Ekimde tanıtacağını belirten Blass, telefonlara dair önemli bir bilgiyi de paylaştı.

Tanıtım tarihi konusunda orijinal Pixel’den uzaklaşamayan Google, telefonlarda bulunacak işlemci konusunda da benzer bir stratejiyi izleyecek gibi görünüyor. 2016 model Pixel telefonlar, Qualcomm Snapdragon 820’nin biraz iyileştirilmiş versiyonu olarak nitelenebilecek Snapdragon 821 işlemciyi taşıyordu. Blass, Pixel 2 ve Pixel 2 XL de Qualcomm Snapdragon 835’in bir üst versiyonu olan Snapdragon 836 işlemciyi taşıyacağını açıkladı.

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL daha geniş kitlelere ulaşabilir mi?

Evan Blass’in paylaştığı bilgiler, Google’ın akıllı telefon pazarında geçen yılki stratejisinden çok uzaklaşmayacağını düşündürüyor. Ancak şirketin Pixel 2 ve Pixel 2 XL’de telefonun bulunabilirliğini artırması ve satış sahasını genişletmesi bekleniyor. Google’ın bu beklentiye yanıt verip vermeyeceğini anlamak içinse ekim ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER